dimecres, 23 de febrer del 2011

Red Velvet Cupcakes

La setmana pasada vaig fer unes galetes i aquests red velvet cupcakes... Darrerament la blogosfera ha anat força farcida d'aquest pastís americà i es que és el pastís per excel·lència per al mes de febrer.
 
De receptes, versions i adaptacions n'hi ha per donar i per vendre :O) Aquesta: senzilla, amb la dolçor justa i super esponjosa.
Ingredients per al pastís (massa):
  • 2 i 1/2 cups farina
  • 1 tsp sal (culleradeta)
  • 2 cups sucre
  • 1 cup mantega pomada
  • 2 ous
  • 1 tbsp cacau en pols (cullerada sopera)
  • 1 i 1/2 tbsp colorant vermell comestible (id)
  • 1 cup buttermilk (sèrum de llet) (segur al LIDL i a l'ALCAMPO )
  • 1 tsp extracte de vainilla (culleradeta)
  • 1/2 tsp bicarbonat (culleradeta)
  • 1 tbsp vinagre de sidra (cullerada)
Ingredients per guarnir:
  • Coco ratllat i colorant líquit vermell (per exemple Dr. Oetker Artificial Cochineal Food Colour)
  • Crema de formatge:  230 gr Formatge Philadelphia + mantega + 2 culleradetes vainilla + 4 ó 5 cups de sucre glass tamissat'
Preparació de la massa:
En el bol barrejar amb unes barilles la mantega i el sucre fins que sigui suau i esponjos. Aleshores anar afegint els ous, d'un en un, fins a incorporar-los bé. Tamisar la farina i la sal i anar-los afegint a la massa anterior alternant amb la buttermilk (sèrum de llet) Un parell de cullerades de farina, incorporo, un rajoli de buttermilk, incorporo, etc. Així fins acabar amb una incorporació de farina. Afegir la vainilla i barrejar bé.
En un bol petit o platet barrejem el colorant i el cacau fins formar una pasta homogènia i sense grumols que afegim a la massa. Barrejem bé perque el color quedi uniforme.
En un altre bol petit o tassa barrejem el bicarbonat i el vinagre de sidra. Aquests dos ingredients fan una reacció espumosa que cal remenar bé i que s'ha d'afegir immediatament a la massa incorporant-la bé. Aquest és el pas que més agrada els nens :O) 'l'explosió bombollenca' del bicarbonat amb el vinagre.
Cocció:
Coure al forn a 180º (prèviament escalfat)
Cupcakes enfornar durant uns 18 minuts. Com que la massa és força espessa, podem posar-la a les càpsules de magdalenes amb l'ajuda de dues culleres sopares mirant que quedi plana.
Pastís enfornar durant 20-25 minuts o fins que sigui cuit. Nivellar la massa amb una espàtula abans de coure.
Preparació de la Crema de Formatge: 
Batre el formatge + la mantega + la vainilla fins que quedi suau. Aleshores anar abocant el sucre. (si s'usa batedora elèctrica a velocitat baixa-mitja i un cop s'hagi incorporat tot el sucre augmentar la velocitat a alta) Si cal podem afegir un xic de llet per que no quedi massa espesa o pel contrari afegir més sucre glass per espessir. Millor posar una estona a la nevera per que agafi consistènica abans d'usar.
Per acabar comentar que per decorar he tenyit de vermell coco ratllat. En un plat de postres hi he posat el coco i un rajolí de colorant vermell. Aleshores ho he barrejat. Com que he posat poc colorant hi ha coco que s'ha tenyit (vermell), coco que s'ha tenyit a mitges (rosa) i coco que no s'ha tenyit (blanc). Ni fet expres :O) M'ha encantat i ho he deixat així.
 

3 comentaris:

  1. Amb aquest color vermell tan intens queden molt vistosos i cridaners. Ideals per esmorzar i començar un dia ben romàntic ;)

    ResponElimina
  2. ALAAAAA ¡Unos dias sin pasar por aquí y vaya chuladas has colgado!
    Me encantan estos cupcakes y las galletas IMPRESIONANTES
    Laura

    ResponElimina
  3. Sip, amb aquest color de vistossos ho són ;o)

    Gracias Laura :O)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí