dilluns, 21 de febrer del 2011

PATAPUMMmm... M'estimbo amb uns Petit Fours

Ho he comentat alguna vegada: m'encanten els petits capricis!!! Les trufes, els bombons, les boletes de tota mena, la fruita gebrada, la rebosteria catalana menuda, els eclairs i tota mena de petit fours.
Quan a l'Illa Diagonal hi havia el Marks & Spencer, sempre, sempre comprava petiti fours pels volts de Nadal.
En fer aquests petit fours m´he estimbat de valent,  però de l'experiència i dels errors se n'apren, i no nomès dels propis :O)
Per fer petit fours cal: 
  • Bescuit per a la base. Jo de vainilla
  • Melmelada, o algún tipus de crema, merengue o crema de cacao (opcional)
  • massapà (opcional)
  • Cobertura de tipus icing. Jo una recepta ben sencilla de la Martha Stewart aquí.
  • Colorant en gel (preferiblement)
  • A més ens caldra un bon ganibet de serra o talladors de formes un xic afilats i
  • Per decorar haver reservat un xic d'icing o bé sprinkles, nonpareils, confits...
NOOooooo cal almíbar per amarar el bescuit!!! No se que m'ha passat pel cap (potser el record del bescuit aixut de l'altra dia) per haver decidit banyar el bescuit amb almíbar! Però ben asseguro que no cal. Ha quedat taaaant empalagós que no m'he pres la molèstia de decorar-los amb massa atenció i han anat directament a la brossa.
Amb el bescuit llest i fred, el primer que cal fer és seccionar-lo i farcir-lo (si es desitja) amb la melmelada, la crema o el cacao. Una capa primeta de massapà a dalt de tot els donarà un toc amorós.
Tot seguit cal tallar el bescuit en daus o rectangles petits, que és menguin en un mos, màxim dos. 

Com que no se com anem d'anglès... deixo traduides les instruccions per a fer l'icing. No te cap secret i és força senzill 
Ingredients:
  • 9 cups sucre glass o llustre tamissat
  • 1/2 cup d'oli de blat de moro lleuger (Jo KARO light corn syrup. Pot comprar-se a Club cocina, Mundo de la reposteria, Fabulous Baking Co, etcétera )
  • 1/2 cup d'aigua
  • 1 tsp (culleradeta cafe)  d'extracte de vainilla
  • 1/2 tsp (culleradeta café) d'extracte d'ametlla
  • Colorants en gel
Preparació de la cobertura per a petit fours:
Un cop tinguem el bescuit (farcit o no i amb massapa o no) podem fer la cobertura.
Posar un cassó amb aigua a foc mitg i un bol de pyrex (o un altre cassó) al damunt sense que toqui l'aigua. No se si te nom, ve a ser un 'bany Maria' en plan 'bany de vapor' :O) Aleshores al bol cal barrejar el sucre, el xarop de blat de moro, l'aigua, l'estracte de vainilla i el d'ametlles. De manera que amb l'escalfor es barregi bé i el sucre es dissolgui completament. Quan es vegi completament homogeni, podem apagar el for i posar-hi el colorant que volguem. Deixar refredar uns minuts (5-8) abans de procedir a cobrir.

Montatge:
Coloquem els mini bescuits a la reixa de refredar i aleshores podem vessar o abocar l'icing al damunt amb una cullera, sense massa pressa però sense pausa, deixant que l'excés de cobertura caigui pels costats. Cal procedir amb relativa pressa perque l'icing endureix ràpid.
És important arreglar qualsevol error en la cobertura al moment, mentre aboquem l'icing. Tornar més tard  per arreglar-ho (pensant: ooops acabo la filera i t'arreglo) no té sentit perque ja haurà començat a endurir i els defectes cantaràn com una almeja :O)
Un cop els tinguem tots coberts podem repetir el procés si cal o si és desitja.
(el gust era de sucre al 200% per tant ja ni m'he escarrassat al posar la glassa)
Decoració:
Per decorar he posat un xic més de colorant a l'icing sobrer i he anat escribint, fent dibuixets i filigranes. He començat usant un bibe petit. No acababa de funcionar... l'icing ja era massa espès així que
1- he sumergit el bibe en aigua calenta :O) Encara tenia per allà el pot del bany maria bany vapor. Perfecte ha tornat a tenir una bona textura.
2- com que la boquilla (broquet????) estava emboçada n'hi he posat una altre i YEAP ha encaixat de fàbula
Observacions Decoració:
Jo, si vull enganxar sprinkles, detalls fets amb fondant o massapà els posaria mentre la cobertura es tendre, abans que s'eixugui perque ella mateixa faci de 'pegamento'. Així que millor fer els petit fours per grups. Tot i que suposu que sempre és pot tornar, posar una goleta d'icing o quelcom i enganxar la decoració.
Conclusions:
1. No començar entre setmana a les 20.30 projectes entretinguts, que porten feina com aquets.
2. Ho recordaré els petit fours ja van recoberts de sucre així que: sense almíbar, sense almíbar, sense almíbar!!!
3. No esta de mes consultar alguns blogs

2 comentaris:

  1. Ets molt exigent, jo crec que t'han quedat molt bé! Potser sí una mica massa dolços, però el proper cop ja trobaràs el punt just de dolçor ;)

    ResponElimina
  2. Jijiji que mona Gemma. gràcies però realment eren incomestibles!!! I t'asseguro que sóc llaminera de mena :O)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí