diumenge, 13 de març de 2011

Cupcakes de Xocolata

Sempre ho barrejo tot :O) Faig servir la massa de pastís per fer magdalenes, i la d'aquestes per a fer bund cake... I és que quan m'agrada un gust, m'agrada treureli suc i presentar-lo en diferents formes :O)
Aquesta massa de xocolata n'és un exemple. La recepta és d'un pastís de xocolata de l'escola de cuina Rouxbe que surt molt bó. Una d'aquelles receptes que cal tastar. Per mi el sabor és perfecte per a uns bons cupcakes de xocolata. Així que som-hi !!
Tot i que la llista d'ingredients sembla molt llarga és molt fàcil de fer. És procedeix a la americana 100% barrejant d'una banda els ingredients sòlids i de l'altra els líquits.
Ingredients per la base:
  • 2 1/4 cups de farina (340gr)
  • 2 1/4 cups de sucre (450gr)
  • 1 Tsp de llevat (5gr ó 1 cullerada mida café)
  • 1 3/4 tsp bicarbonat  (10gr o quasi 2 culllerades mida cafe)
  • 1 1/4 tsp sal ( 1 culleradeta mida cafe i una mica més)
  • 1 cup de cacau en pols Dutched, això és cacau pur, sense sucre afegit (100gr) Si us interessa paga la pena de fer una ullada al post que va penjar la Bea sobre el cacau.
  • 3 ous
  • 1 tbsp estracte vainilla (15ml o 1 cullerada sopera)
  • 10 tbsp oli de girasol (10 cullerades  soperes)
  • 1 1/4 cups de llet sencera (200ml)
  • 1 1/4 cups cafe a temperautura ambient (200 ml)
Ingredients pel ganache de xocolata:
  • 200 ml de nata per cuinar (1 tetrabrick )
  • 200 gr de xocolata Nestle fondant Postres Negre
  • 60-90 gr mantega
Primer de tot prepara el ganache ja que agafa consistència a mida que passen les hores. Posar la crema de llet en un cassó al foc. Retirar tot just arrenqui el bull. Aleshores afegir-hi la xocolata trocejada i remenar fins que es desfaci completament. Afegir els trossos de mantega i remenar bé fins que aquesta també és desfaci. Deixar reposar tapat fins l'hora d'utilitzar.
Preparació de la base:
Preescalfar el forn a 170-180ºC (350°F)
En un bol tots els ingredients sòlids. Tamissar la farina i el cacau + el llevat + el bicarbonat, la sal i barrejar amb l'espatula. Afegir el sucre i reservar. 
A banda batre els ous en un bol i afegir la vainilla i l'oli. A continuació afegir la llet i el cafè i batre bé. Finalment barrejar amb compte les dues mescles. Al bol dels sòlits anar afegint els ingredients líquits amb cura, poc a poc i remenant per tal d'assegurar-se que quedi una massa homogènia sense grumolls. El resultat és més aviat líquit. Pot reduir-se la quantitat de llet i café i posar 180 i 180, o canviar el got de llet per un iogurt natural.

Coure a 170-180ºC:
Pastís: enfornar 40 ó 45 minuts o fins que sigui cuit i l'escuradents surti net.
Cupcakes o magdalenes enfornar 18-20 minuts o fins que siguin cuits
En ambdos casos treure del forn, deixar reposar 15 minuts (pastís) i 5 (cupcake) damunt la reixa, aleshores desenmotllar i deixar refredar completament abans de posar el ganache i decorar.
Aquest cop he fet cupcakes. Han quedat bé, tot i que no l'he encertat massa a l'hora de decidir la quantitat de massa per capsuleta per tal que pujin, pujin prou i no vessin.
Ummm també n'hem farcit alguns
Posar-hi el ganache és important perque suavitza i arrodoneix el gust de la recepta, que a seques ofereix un lleu toc amarg pel cacau i el café.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí