Fer galetes és entretingut, però paga la pena. Aquestes llengües en són un exemple. No n'havia fet mai i com que anava justa de temps "St. Google" va regalar-me la recepta de mans d' hispacocina (vegeu-ne vídeu)
Ingredients:
Ingredients:
- 240 gr de mantega pomada (estovada a temperatura ambient)
- 120 gr sucre
- 120 gr sucre avainillat
- 240 gr farina
- 6 clares d'ou
En un bol batre la mantega pomada amb el sucre. Afegir el sucre avainillat i batre novament.
Afegir, en tandes, la farina tamissada. Finalment afegir les clares i batre fins que la massa sigui ben homogènia.
Deixar reposar 1 hora a la nevera.
Amb el forn calent a 140ºC.Posar la massa a una màniga pastissera (una bossa d'entrepans absolutament higiènica pot servir) i fer xurros a una catifa de silicona col·locada damunt de la reixa del forn.
Coure entre 8 i 10 minuts. Fins que els marges de les llengües siguin d'un color daurat-torrat.
Han sortit unes 45 llengües pel capbaix.Observacions: Les llengües han de fer-se a la catifa de silicona i amb la reixa del forn. Per fer via, en vaig posar a la plata de fer galetes i va ser un desastre!!! Amb l'escalfor es van ajuntar tooootes i va quedar una mena de galeta enooorme :O)
fas bé en dir-nos això de no posar-les a la plata del forn, jo que sempre vaig ràpida segur que l'hauria espifiat!!
ResponEliminaQue bones, ja les tinc a pendents!!
PTNTS
Dolça
Les llengües de gat són més difícls del què sembla, oi? Però al final t'han quedat fantàstiques.
ResponEliminaJo les faig amb l'ou sencer, sencer muntar la clara a punt de neu...
Com jo Dolça, com jo. Mentre la catifa era al forn vaig anar preparant la safata per fer via ... i pataplaf :O) !!!
ResponEliminaSí que han quedat bé Gemma, sí. Aja, molt similars a fer galetes :O)entretingut i amb paciència anar fornejant.
Amb l'ou sencer? Ostres, no ho havia sentit mai. Jo les clares no les he muntat. Les he posat tal qual', 'al natural'.