dimecres, 23 de març de 2011

Llengües de Gat

Fer galetes és entretingut, però paga la pena. Aquestes llengües en són un exemple. No n'havia fet mai i com que anava justa de temps "St. Google" va regalar-me la recepta de mans d' hispacocina (vegeu-ne vídeu)
Ingredients:
  • 240 gr de mantega pomada (estovada a temperatura ambient)
  • 120 gr sucre
  • 120 gr sucre avainillat 
  • 240 gr farina
  • 6 clares d'ou 
Preparació:
En un bol batre la mantega pomada amb el sucre. Afegir el sucre avainillat i batre novament.
Afegir, en tandes, la farina tamissada. Finalment afegir les clares i batre fins que la massa sigui ben homogènia.
Deixar reposar 1 hora a la nevera.
Amb el forn calent a 140ºC.
Posar la massa a una màniga pastissera (una bossa d'entrepans absolutament higiènica pot servir) i fer xurros a una catifa de silicona col·locada damunt de la reixa del forn.
Coure entre 8 i 10 minuts. Fins que els marges de les llengües siguin d'un color daurat-torrat.
 Han sortit unes 45 llengües pel capbaix.
Observacions: Les llengües han de fer-se a la catifa de silicona i amb la reixa del forn. Per fer via, en vaig posar a la plata de fer galetes i va ser un desastre!!! Amb l'escalfor es van ajuntar tooootes i va quedar una mena de galeta enooorme :O)  


3 comentaris:

  1. fas bé en dir-nos això de no posar-les a la plata del forn, jo que sempre vaig ràpida segur que l'hauria espifiat!!
    Que bones, ja les tinc a pendents!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Les llengües de gat són més difícls del què sembla, oi? Però al final t'han quedat fantàstiques.
    Jo les faig amb l'ou sencer, sencer muntar la clara a punt de neu...

    ResponElimina
  3. Com jo Dolça, com jo. Mentre la catifa era al forn vaig anar preparant la safata per fer via ... i pataplaf :O) !!!

    Sí que han quedat bé Gemma, sí. Aja, molt similars a fer galetes :O)entretingut i amb paciència anar fornejant.
    Amb l'ou sencer? Ostres, no ho havia sentit mai. Jo les clares no les he muntat. Les he posat tal qual', 'al natural'.

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí