dilluns, 21 de març del 2011

Crema Catalana

Aquest cap de setmana, com mana la tradició, crema catalana! I, és clar,  amb les clares d'ou sobreres llengües de gat :O)
A casa l'encarregat de fer la crema catalana sempre ha estat mon pare. Però enguany m'ha 'tocat' a mi.  Em calia una recepta que passes la prova de foc. Les receptes de la Gemma, la cuina de casa, m'agraden, són un èxit i sempre cobreixen amb escreix les meves expectatives. Aquesta crema catalana no ha estat una excepció. 
Ha quedat perfecte, amb el punt just de dolçor i amb l'aromatizació (canyella i llimona) ideal.
Ingredients per a 9 pesones:
  • 1,5 l de llet
  • 12 rovells d’ou
  • 300g de sucre
  • 60g de maizena
  • 1 i 1/2 branques de canyella
  • Pell d’una llimona i mitja
Preparació:
He  seguit les seves intruccions fil per randa: "Dissoldre la maizena en un rajolí de llet freda.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena. Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i abocar sobre la plata de servir. Filmar a pell amb paper film per evitar que faci crosta, deixar refredar i reservar a la nevera.
Al moment de servir, espolsar sucre per sobre i cremar-lo amb un cremador
"

5 comentaris:

  1. A casa per sant Josep sempre hi ha crema catalana, la tradició és la tradició ;)
    I aquestes llengües que has fet amb les clares són ideals per sucar-les a la crema, mmm....

    ResponElimina
  2. Sip, fora una llàstima que es perdessin!
    :O)

    ResponElimina
  3. Una passada de crema.
    Sempre han estat unes postres que m'han agradat força!

    Besets!

    ResponElimina
  4. ¿Te puedes creer que aun habiendo estado en Cataluña nunca he comido crema catalana? (En mi defensa diré que fué hace mucho tiempo, pero aun así ya me vale, tengo que probarla y lo mismo me animo con tu receta!

    Un besito y feliz semana!

    ResponElimina
  5. Molt bones Xavier. A mi també :O)

    Jajajaj ya pasa esto, ya pasa. ¿De donde eres Carol? Visitaré tu blog a ver... Esta semana he aprendido muchas recetas (cultura y sobretodo vocabulario) de una estremeña en el hospital: cocido de semana santa, paella 'matadora', secretos varios...
    Nos vemos. Idem

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí