divendres, 25 de març del 2011

Coca de Iogurt en Càpsules de Magdalena

Cristina és IM-PO-SSI-BLE que aquesta recepta no et surti bé! Fins i tot la Carla, que encara no te els 3 anys, la domina a la perfecció :O)
Ingredients:
  • 1 iogurt natural
  • 1 mida iogurt oli
  • 2 mides iogurt sucre
  • 3 ous
  • 3 mides iogurt farina
  • 1 sobre llevat (Royal)
  • raspadura de pell llimona o taronja (opcional) 
Preparació:
Batre el sucre i el ous. Afegir el iogurt, incorporar-lo. Afegir l'oli i incorporar-lo.
A banda barrejar la farina i el llevat i incorporar poc a poc a la barreja anterior.
Cal barrejar movent l'espatula en moviments envolvents. De la base cap a dalt. Ideal fins que bombolleji.
Si és desitja, és pot afegir la raspadura de pell de llimona o taronja (sense res blanc) o alguna essencia.
Cocció:
Amb el forn preescalfata a 170ºC coure en un motllo per a pastís uns 30 minuts o bé en càpsules per a magdalenes 15 minuts. En aquest cas omplir 2/3 de la capacitat de la càpsula. Com que aquesta massa és més aviat líquida va molt bé usar una màniga pastissera o una bossa de congelar o d'entrepans (higiènica) per a omplir les cassoletes.
Sovint quan tinc mooolta pressa i em cal el forn ja, l'enjego a tot drap, bé a 200ºC, per que s'escali abans. Sempre baixo la temperatura al cap d'uns minuts i abans de coure, però de vegades, com és el cas... m'oblido i posu la safata al forn amb la temperatura alta!!! Que passa? Doncs que la massa no puja correctament.
Les "magdalenes" de l'esquerra s'han cuit 15 minuts a 200ºC: no s'han cremat, estan bones, però el seu aspecte és sospitós :O) han petat desequilibrades i no han quedat arrodonides. Ohooops, he rectificat la temperatura del forn i ... les de la dreta s'han cuit a 170ºC i, tot i que els falta un parell o tres de minuts, tenen un aspecte ideal.
És clar que no podem esperar que unes 'magdalenes' fetes amb la massa pim-pam de la coca de iogurt tinguin gust a magdalena ni aspecte de magdalena (amb el barret-copete característic). Però, a mi, em val per a moltes situacions... com per enxufar als llaminers de la familia amb una pressa de xocolata o un got de llet per berenar.   

7 comentaris:

  1. I si deixem que les faci la Carla ;-))
    Pot ser no han esclatat allà on tocava, però segur que bonas ho son i molt.
    Petonets

    ResponElimina
  2. La coca de iogurt SEMPRE surt bona, oi? Molt bona idea presentar-la en capsules de magdalena, així ja no cal tallar-la ;)

    ResponElimina
  3. jijiji Riu Carmen, riu, però la pipiola ja és tota una experta :O) aissss de vegades em sorpren com els arriba a agradar cuinar a la canalla.

    Sip, jo l'uso força perqué en un pim-pam-pum, tens una coca, un pastís, unes 'magdalenes, unes miniberlines ... llestes!

    A totes dues Gràcies per les visites i pels comentaris. Petons

    ResponElimina
  4. Rosa Rius Serra25/8/11 01:00

    Mima, moltes gràcies per aquest bloc tan dolç !
    Hi vindré sovint a buscar receptes per llepar.nos els dits!

    ResponElimina
  5. Eii, Ets més que benvinguda Rosa :O)
    Gràcies per la visita !

    ResponElimina
  6. vaja Mima, sembla que, veient aquest blog, la pastisseria sigui cosa de pim, pam i ja est; i les que tenim alguna noció sabem que no és així, peró la fas molt fàcil. Gracies, es meravellós!!!
    maite

    ResponElimina
  7. Maite gràcies per la visita. Jijiji Tens raó, de vegades és pim pam i Cataplaf . Però la veritat és que també és més fàcil del que sembla i paga la pena provar-ho :O)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí