dimecres, 2 de juny del 2010

Pomes al forn

Aquest vespre hem tingut una visita inesperada i no teniem res de res de postres. Com que a casa sempre hi ha pomes he pensat en les pomes al forn de tota la vida. Mentre feia el sopar eren al forn desprenent aquell aroma temptador, dolç i sa. Les pomes al forn deixen de ser fruita per passar a ser unes postres delicioses.



Ingredients:
  • 8 Pomes  
  • Sucre blanc
  • 1/2 got d'Aigua
  • El suc de 1/2 ó 1 Llimona
  • 1 polsim Canyella en pols
  • 1 rajolí de Conyac bó

Preparació:
Encendre el forn a 160º
Primer de tot cal rentar bé les pomes (dieun que sóc una exagerada però jo rento les fruites amb fregall i sabó) aixugar-les amb un drap net i treure'n el cor. Jo tinc un lleva-cors-de-poma (hihi) que extreu un cilindre perfecte de d'alt a baix de manera que queda comestible 100%. La pega que el sucre i l'aigua s'esmicolen per la base...
Posar les pomes en una safata, plat o tupper de pyrex. Posar d'1 a 2 cullaradetes de sucre i 2 cullerades d'aigua dins de cada poma. Aleshores ho posu al forn mentre busco la canyella, el conyac i faig el suc de llimona. Aboco un rajolí de suc de llimona dins de cada poma i també un polsim de canyella. Amb una cullera agafo xarop de la safata i el poso dins i per sobre de les pomes. Tiro un rajolinet de conyac (res, cullaradeta per poma o a gust) i ho torno a posar al forn fins que siguin cuites. Penso que en total hi han estat uns 40 minuts (possiblement menys)   
Les he servit que encara eren tibiones i, tot i que ja fa caloreta, amb el xarop ens han semblat una delícia.


1 comentari:

  1. Totalment d'acord, les pomes al forn són unes postres boníssimes! I amb el rajolí de conyac... molt millor ;)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí