dilluns, 21 de juny de 2010

Coca de Llavaneres

El post d'aquesta setmana de Sant Joan és inequívoc: Coca de Llavaneres !!!
La recepta és un èxit assegurat :O)
Ens cal:
  • Un paquet de dues làmines de Pasta de Full congelada (La Cocinera p.e.)
  • Sucre
  • Dos grapats de Pinyons,
  • 50gr clara d'ou per a muntar a punt de neu
  • Crema pastissera
  • Massapà
Ingredients per la Crema pastissera:
  • 2 rovells d’ou
  • 2 cullarades de Maizena
  • ½ litre llet
  • 100 gr de sucre
  • 25 gr de mantega
Preparació de la crema pastissera:
Barrejar en un casso els rovells, el sucre i la Maizena. Afegir poc a poc la llet i posar al foc a coure. Anar barrejant i quan comenci a bullir treure del foc i afegir els 25gr de mantega.

Ingredients pel Massapà:
  • 100 gr d’ametlla en pols
  • 100 gr de sucre
  • 1 culleradeta d'essència de llimona
  • 1 culleradeta de vainilla líquida
  • 50gr de clara d'ou 
Preparació del massapà:
Barrejar l'ametlla, el sucre, l'essencia de llimona i la vainilla en un bol i afegir-hi uns 50gr de clares a poc a poc.

Preparació de la Coca:
Amb l'ajuda d'un curró cal estirar una làmina de pasta de full al damunt d'una superfície enfarinada i posar-la sobre la plata amb paper de forn. Posar-hi la crema pastissera deixant un marge de centimetre i mitg o dos al voltant.
Doblegar el marge per sobre de la crema, i pintar-lo amb ou (que fa de pegamento) aquest marc de pasta.
Aleshores cobrir amb l'altra làmina de pasta de full també estirada amb el curró. Retallar els margers sobrers

Cobrir la coca amb el massapà. Muntar a punt de neu 50gr de clares d’ou i posar-les damunt del massapà bes escampades.
Empolsinar amb sucre el i posar-hi els pinyons.
Coure al forn preescalfat a 190º durant 30 minuts.




2 comentaris:

  1. És una coca boníssima, no li falta de res, entre la crema i el massapà queda de vici... aquest any oer sant Joan també en faré una d'aquestes, que té l'èxit assegurat! ;)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí