diumenge, 9 de maig del 2010

Ratolins de Krispies i Xocolata

Aquesta tarda el Roger ha vingut a jugar a casa amb el Gerard i hem aprofitat per fer-nos un berenar un xic diferent :O)
La recepta d'aquest ratolins venia al lateral d'una capsa de cereals Kellogg's i la teníem pendent des de fa un munt. Fer-los no pot ser més senzill...


Ingredients: 
  • 250gr de xocolata amb llet
  • 1 cullerada d'oli vegetal (jo hi he posat 1 cullerada de mantega)
  • 100 gr de Rice Krispies o cereals d'arròs inflat
Per guarnir:
  • 15 Ametlles crua partides per la meitat

  • Icing (que era el que tenia a mà un diumenge improvitzant a la tarda. Però qualsevol cosa que s'ens acudeixi pot servir: llaminadures de goma, panses, pinyons, confits, lacasitos, jelly beans... )

Preparació:
Primer de tot cal trossejar la xocolata i desfer-la al bany maria o, com jo, al microones posant la xocolata en un bol a temperatura suau (màxima no) primer 40 segons. Treure i remoure i després de 10 en 10.  Sobretot que no es cremi !!! S'ha de treure quan encara hi hagin bocins, al remenar amb l'escalfor ja és fondran.
Aleshores afegir la mantega i remenar per desfer-la i els cereals. Remenar bé. Amb l'ajuda d'una cullera formar 10 boles damunt d'una safata amb paper de forn i donar-los forma de ratolí.
Amb les mans no sel's pot donar la forma perquè s'enganxa... ejem... ho sé perquè aquell parell s'han posat les botes :O) llepansels.
Ho he deixat assecar uns minutets (5) i aleshores, mentre encara era tou, amb molta cura hi he posat les orelles. He pispat una mica de la mescla per fer de ciment i reomplir al voltant de les orelles. Així han quedat ben fermes. Deixar refredar a la nevera. Quan ja sigui sòlid hi he dibuixat els ulls i el nas amb l'icing. Tachaaaan! 



10 comentaris:

  1. Oh!!!!! Quina idea més genial!!!!!! Me la guardo per fer-la amb les meves nebodes, que sempre vaig a la recerca de receptes per poder fer amb elles, ia questa la troba fantàstica, fàcil, diveritda i molt original!

    ResponElimina
  2. La veritat és que si :O) Segur que els agrada!
    Només cal anar amb compte al posar les orelles per tal que s'aguantin dretes. Un cop se sequen queden ferms i mooolt monus :O)

    ResponElimina
  3. guauuu que cosa más mona!!!
    Bss

    ResponElimina
  4. Hahahah, m'ha encantat aquesta recepta. Quina cara que fan aquests ratolins! De veres, m'has fet riure perquè són força graciosos... Pense fer-los-els als meus germans petits ara per les vacances d'estiu...

    Hahahaha!

    ResponElimina
  5. Mima, quina recepta més original i divertida!!!! :)
    Petons artista!

    ResponElimina
  6. Mercè i Ly: gràcies! Cuinar amb i per nens sempre es inspirador :O)

    Xavier, hihihi, ja veuràs com els encanten !!!

    ResponElimina
  7. Que guapos que t'han quedat!!!! segur que la faig amb el meu fill , no sé si em sortiran tant bé com a tu , però ho intentarem.
    Són molt originals .

    Gràcies per a compartir-ho , ets una artista

    Una besada

    ResponElimina
  8. Ualaaaa!!!! Que chulo, me encanta....

    Besazos

    ResponElimina
  9. Quina idea més bona!!! penso fer-los amb els meus fills...petonets

    ResponElimina
  10. Xisca segur que us surten bé!!!

    Gràcies Celes ets una guaaapa !

    Mª Jose ho pasareu bé pipa :O) I tot i que té molta xocolata es un bon berenar amb un got de llet o un xic de fruita i avall!

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí