divendres, 12 d’abril de 2013

Pastís Mona Angry Bird

L'Eloi, un amic que cuina molt i moooolt bé, va demanar-me ajuda per preparar la seva mona. El tema, és clar, els Angry Birds




En principi anavem a fer una  com la de l'any passat ... però... és el que té la natura humana: si ja ho hem fet... arrisquem-nos, anem un pas enllà i fem-la diferent i a ser possible millor!!! Així que ja ens veieu a tots tres a la cuina: a l'Eloi, a la Juls i a mi mateixa.
Hem rigut molt i hem acordat, per unanimitat, que som com unes mini cracks !!! jiji...  no tenim àvia (bé, jo. La Juls i l'Eloi si: encisadores) ... El cas és que estem molt contentes amb el resultat. Ell ha fet els súper bescuits i nosaltres em gaudit  amb el fondant. L'ocell realment semblava empipat :O) 
Si algú s'anima li caldrà:
  • Massa per a fer dos pastissos
  • Almíbar cassola (dissoldre 200gr de sucre en 200ml d'aigua al foc) amb un rajolí de conyac (opcional)
  • Melmelada
  • Llet condensada (substituible tranquilament)
  • Fondant vermell
  • Fondant negre
  • Fondant blanc i colorant alimentari de color taronja
  • Motllo rodó normal
  • Bol gran de pyrex (apte per a forn) o bé motllo de semiesfera gegant
  • Curró
  • Alguns escuradents
  • Un pal de brotxeta (per si de cas)
  • Una broqueta qualsevol (boquilla) per fer servir de tallador de la nineta de l'ull
  • Full, paper, llapis i tisores
Procediment:
Coure i deixar refredar completament els pastissos. Són els de l'esquerra. Cuits en un bol de pyrex i en un motllo normal i corrent.
Seccionar cada pastís per la meitat.
Sucar-lo amb almíbar i untar-lo amb melmelada de maduixa.
Apilar els pastissos (possant també almibar i melmelada entre els dos) Fixar atravessant-los amb un pal de broqueta, retallar el sobrer amb un ganivet de serra (com ara el del pa) i raspar amb un ratllador fins que quedem satisfets amb la forma (IMPORTANT: millor fer-ho abans de farcir!!!) 
Untar l'exterior amb llet condensada per que s'enganxi el fondant
Extendre el fondant al damunt d'una superfície impecablement neta que haguem ruixat amb l'esprai desenmotllant o bé que haguem empolsinat amb farina de blat (maizena) o amb sucre llustre per evitar que s'enganxi.
L'ocell era un ocellot, vull dir... que era un Sr. ocell i feia uns 25cm d'alt. Per tant: extendre el fondant per cobrir-lo va ser una mena de repte... L'únic que se'm va acudir per a fer servir de curró va ser el pal de l'escombra, així que el vaig folrar bé amb film i endevant :O) 
La Cresta la vàrem fixar amb un xic d'almíbar i algún escuradents.
Amb el fondant blanc vam fer el pit, que enganxem amb un xic d'alíbar i...
...els ulls. Primer vaig fer-los a un bocí de paper per calcular-ne la mida
Amb el negre les celles i les ninetes dels ulls que he tallat amb el revers d'una boqueta.
La Juls ha anat fent el bec, que a més de amb almíbar, hem enganxat amb escuradents per a més seguretat i la cua, a prova de gravetat :O)
Tachaaaaan :O) Ja el tenim !!!
Ens "veiem",

Mima




2 comentaris:

  1. Et felicito, t´ha quedat genial :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Merci Montse :O)
      A veure si penjo les d'enguany que també han quedat súper MONES
      Petons

      Elimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí