dimecres, 5 d’octubre de 2011

Pà de Plàtan

A aquesta recepta li tinc molt de carinyo. Me la va ensenyar la que era professora d'anglès  i d' aeròbic de ma mare: la Cathy Starky, de professió fisioteràpeuta. Ara que hi penso deu fer una bona colla d'anys. Faré unes indagacions a veure... perquè jo havia de ser una nena.
A casa tant aviat mengem molts plàtans com és queden al fruiter morts de pena. Una relació d'amor-odi, vaja. Total que quan ja són massa madurs és converteixen en batuts o en aquest pà que, com que no és massa dolç, és ideal per a pendre amb té, amb un xic de melmelada o el que es vulgui. 
Ingredients:
  • 2 i 1/2 cups farina (320 gr)
  • 1 tsp bicarbonat (cullaradeta postres)
  • 3 plàtans madurs
  • 1 tsp sal (cullaradeta postres)
  • 1/2 cup + 1 tbs sucre (120 gr)
  • 1/2 cup de mantega o margarina
  • 2 ous lleugerament batuts
  • 1/2 cup nous esmicolades (1 grapat)
Preparació:
En un bol barrejar la farina, el bicarbonat i la sal i reservar.

En un altre recipient barrejar el sucre i la mantega. Pelar i amb l'ajut d'una forquilla aixafar bé els plàtans i afegir-los. A continuació afegir i incorporar els ous. 
En acabat afegir el bol de farina remenant bé. Quan la massa sigui homogènia afegir el grapat de nous esmicolades
Coure al forn preescalfat a 180ºC de 45-50 minuts. 

3 comentaris:

  1. Doncs a casa el plàtan no agrada gaire i no en compro mai, si no sempre acaben com aquests massa madurs. Llavors, un pa de plàtan és la millor opció, ha de ser molt bo per esmorzar.

    ResponElimina
  2. En casa no somos de plátano. No lo compramos nunca. Bonito mantel.
    Laurita

    ResponElimina
  3. Jajajaj Gràcias Lauri

    El plàtan és com el formatge de cabra o agrada o no :O) Si que ho és Gemma amb un toc de melmelada yummy

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí