dijous, 30 de juny de 2011

Coca de pasta de full Xocolata

Per Sant Joan a més de la coca de llavaneres, una coca sense gluten i una de brioix (que no mereix menció) vaig improvisar una que pogués agradar la quitxalla. Súper fàcil de fer ha donat molt bon resultat! Va agradar nens i adults.
Ens cal:
  • 2 llàmines de Pasta de Full (per exemple la congelada La Cocinera)
  • Farciment (Xocolata i Nata líquida) 
  • 50gr de clara d'ou per a muntar a punt de neu
  • Sucre
  • 2 grapats de Pinyons,
  • Perles de xocolata o fideus de xocolata
Ingredients per al farcit de ganache de xocolata:
  • 200gr. xocolata per fondre (Nesltle Postres)
  • 200gr crema de llet
Preparació del farcit de xocolata:
En un casso escalfar la crema de llet al foc. De seguida que arrenqui el bull retirar del foc i afegir-hi la xocolata trossejada. Remanar fins que és desfaci completament i quedi una crema homogènia.
Si volem que el farcit quedi més suau, podem reduir la quantitat de xocolata.

Preparació de la Coca:
Amb l'ajuda d'un curró estirar una làmina de pasta de full al damunt d'una superfície enfarinada. Posar-la sobre la plata amb paper de forn. Posar-hi el farcit deixant un marge de centimetre i mitg o dos al voltant.
Doblegar el marge per sobre del farcit i pintar aquest 'marc' amb ou (que fa de pegamento)
Amb l'ajuda del curro estirar també l'altra làmina de pasta de full. Col·locar-la cobrint la primera i retallar els margers sobrers.
Muntar a punt de neu 50gr de clares d’ou i escampar-les bé damunt la pasta de full. 
Empolsinar amb sucre i posar-hi els pinyons i les perletes de xocolata.
Coure al forn preescalfat a 190º durant 30 minuts.

2 comentaris:

  1. Facílissima i amb l'èxit assegurat entre els petits (i no tan petits, je je je...)

    ResponElimina
  2. Sip :O) Fàcil i força bona!

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí