dijous, 14 d’abril del 2011

Madeira Sponge Cake de Vainilla

Bescuit bàsic per excel·lència per a tornejar i per a decorar amb fondant. És molt senzill de fer, no té cap secret. Com que la massa és densa i aixuta cal amarar-lo bé per tal d'evitar que s'assequi encara més.
Ingredients:

  • 6 Ous
  • 300g de mantega pomada/a temperatura ambient
  • 300 gr de sucre
  • 450 gr de farina
  • 2 cullerades o 3 de llevat (Royal)
  • Polsim de sal
  • Una culleradeta d'essència de vainilla
Preparació:
Tallar la mantega a daus i deixar que s'estovi o bé estovarla al microones en tandes de 10 segons. No s'ha de fondre, només estovar fins al punt de pomada.
 Afegir-hi el sucre i batre amb les barilles fins que sigui homogeni, blanqueji i augmenti el volum.
Afegir els ous un a un, incorporant-los completament abans d'afegir el següent. Tot i que pot semblar que s'ha tallat, no passa res, està bé.
Finalment tamisar la farina, el llevat i la sal i incorporar-los a la barreja anterior poc a poc i sense parar de remenar. En aquest punt jo canvio les barilla per una espàtula. 
Tachaaan ja està. Ara només cal posar en un motlle engreixat i un xic enfarinat.
I coure 40 minuts, pel cap baix, o fins que sigui cuit al forn prescalfat a 160 º
Deixar refredar completament.
En aquesta fotot nomès hi havia massa feta amb 3 ous, etcétera, etcétera i definitivament no n'hi ha prou, ja que és un pastís dens que quasi no puja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí