dijous, 14 d’abril de 2011

Pastís Bolso

Per fiiiii un pastís en forma de bolso!!!  Jijiji, ja sé que ho dic sempre, però de debó, en tenia moooltes ganes :O) Havia pensat fer-lo per l'Isa, la Laia, la Juani o la Xènia, però mai fins ara havia estat un bon moment. Sort que ha estat el cumple de l'Eva !!!
En fi que estic contenta amb el resultat i fins i tot el Jj i l'Oriol han 'vist' que es tractava d'un pastís-bolso!
Per fer-lo ens cal:
  • 1 Pastís rodó. Per exemple un Madeira Sponge Cake (MSC) de vainilla. Veure recepta aquí
  • Almívar per amarar-lo (300 sucre + 300 aigua)
  • Ganache de xocolata o qualsevol altre farciment (300 xocolata + 300 nata líquida)
  • Fondant de colors o fondant blanc i colorants alimentaris per tenyir-lo sí és desitja. 
  • Rotulador comestible per als detalls
El millor: fer el pastís, l'almivar i el ganache el dia abans i reservar ben bé unes 3 hores per a muntar. Possiblement amb la meitat de temps en tinguem prou, però millor que sobri temps per recollir la cuina i posar la darrera rentadora que anar amb el temps escanyat.
Montatge:
1. Seccionar el pastís amb un nivellador o un ganibat de pà. En dos o millor tres capes. NO nivellar el pastís ni treure-li la panxeta !!!
2. A continuació tallar-lo per la meitat de manera que ens quedin 2 semicercles. Aquests dos semicercles els posem en vertical. Base amb base i les panxetes enfora i...  voilaaaaa ja tenim "l'estructura llesta" :O)
3. Amb un ganibet i/o un ratllador petit raspem els costats, els allisem donant-los forma per que quedin suaus i arrodonits.   
4. Un cop quedem satisfets amb la forma. Posarem el pastís de costat per procedir a farcir.
Ummmm Sort que vaig fer el pastís el dia abans... el MSC practicament no puja i no sé per que nomès vaig fer-lo amb 3 ous. Total que era petit !!! Arggggg...així que vaig agafar una capsa de pastís de xocolata del rebost i vaig fer-lo. Només em va caldre 1/4 del pastís els altres 3/4 els vaig congelar per a futures boles de pastís (cakeballs o cake pops) 
5. Amb el 'bolso' inclinat, en posició horitzontal, amarar les seccions amb l'almíbar.  
6. A continuació farcir amb el ganache. Ummm si el fes ara faria una capa més a cada panxeta... quedaria més mono a l'hora de servir les porcions. 
7. Posar en posició vertical i recobrir bé almb el ganache. Tot i que havia fet 300 i 300 m'he n'ha faltat, però no pànic, he obert el rebost i hi he posat nutella :O)
8. A aquest punt ja només queda guarnir :O) Hagués pogut deixar el pastís recobert de xocolata i guarnir-lo amb llaminadures, galetes, detalls de sucre o lletres de fondant. En aquest cas, però, l'he recobert tot de fondant.
9. Donar un xic d'escalfor al fondant al microones (15+15 segons) Allisar-lo a una superfície amb farina de blat (Maizena) o ruixada amb esprai antiadherent. Tallar un rectangle prou ample i prou llarg per a cobrir la part superior del bolso.
10. Amb l'ajut de la base del motllo del pastís tallar les peces per a recobrir els laterals.
11. Un cop esta recobert amb fondant blanc he fet unes tires liles a modus de costura o remache per a cobrir les juntes.

12. He anat tallant peces amb forma de ratlla de zebra que he anat enganxant amb Karo (pot fer-se amb aigua o almíbar) I també hi he enganxat una nansa. Per que la nança agafi forma cal col·locar paper de cuina doblegat al forat de la nança fins que s'aixugui.

13. Per últim amb un rotulador lila comestible he fet els detallests: ratlles discontínues tipus costura i creus a mode de cremallera :O)  

9 comentaris:

  1. Uau, sort que estic asseguda perquè si no hauria caigut de cul! Impressionant, si no ho dius, em penso que és un bolso de veritat :)
    Quina feinada... t'ha quedat perfecte!
    L'Eva recordarà aquest pastís d'aniversari tota la vida ;)

    ResponElimina
  2. WOW t'ha quedat perfecte i molt maco!!!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Gemma, va agradar-li molt. Els 30 bé s'han de celebrar :O)
    Així en forma de semicercle és més fàcil del que sembla.

    Gràcies Carmen :O)

    ResponElimina
  4. Uauuuuuuu, Mima... fer aquest pastís és gairebé un projecte d'enginyeria. ;) Et va quedar impressionant!!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Espectacular!!! jo em veig incapaç de fer un pastís així, felicitats!! un petonet

    ResponElimina
  6. INCREIBLE!!!!! quina passada per favor!!! no tinc paraules!!!!!!!!!! I LOVE IT!!!! :) ptons
    Susana S.

    ResponElimina
  7. ¡Madre mía vaya tarta!

    ResponElimina
  8. I ara Mº José, com pots dir això? Si ets una mega crack!!!

    jijiji Gràcies Susana Amb tú no em cal àvia :O) Petonarros

    Anònim gràcies per la visita :O)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí