diumenge, 9 de gener de 2011

Sesame Street Cupcakes de Vainilla

La meva neboda Àstrid ahir va fer 18 anys i vaig portar-li una safata de cupcakes inspirats en els personatges de Barri Sèsam. Val a dir que entre la canalla van triomfar :O) 
Ara que hi penso ... fa un parell o tres d'anys vaig regalar-li una samarreta del monstre de les galetes! Bé, Àstrid, pel que sigui  em recordes a ell :O) !!! hihihi


He fet servir cupcakes de vainilla i els he decorat amb el Decorating Icing preparat de Wilton. Com que ja tenia clar que volia fer el Monstre de les Galetes, l'Elmo i l'Òscar, el monstre verd que vivia a un cubell de deixalles, vaig comprar els colors amb temps.


Ingredients pels cupcakes de vainilla:
Surten 30 unitats de mida normal.
  • 1 cup / 230gr de mantega tova  
  • 1 i 1/3 cups / 260gr de sucre blanc
  • 6 ous
  • 2 tsp / cullerades mida cafè de vainilla
  • la pell de 2 llimones
  • 3 cups / 400gr de farina
  • 3 tsp / cullerades mida cafè de llevat (12gr)
  • 1/2 tsp / cullerades mida cafè de sal
  • 1/2 cup / 120ml de llet
Preparació:
En un bol batre la mantega tova amb el sure (jo, amb varilles de tota la vida).
Afegir els ous d'un en un per tal que sincorporin bé.
Aleshores aferir-hi la pell (neta i aixuta) ratllada de dues llimones i la vainilla. Queda una massa molt líquida (és així, no cal patir :O) )
En un altre bol convé barrejar la farina, la sal i el llevat.
Finalment cal anar abocant la mescla de farina d'una banda i la llet de l'altra a la mescla de mantega+sucre+ous... Per que no surtin grumolls cal afegir primer només una cullerada de farina i fer-la incorporar, aleshores una altra. Alternar incorporació de farina i rajolí de llet tèbia per anar lligant la massa.  Quan la massa ja té consistència podem posar l'equivalent a 5 cullerades de farina alhora, remenar i aleshores rajolí de llet, farina una altra vegada...  fins acabar amb la llet i la farina. 
La textura d'aquesta massa de cupcakes de vainilla fa que sigui molt fàcil de posar a les cassoletes amb una cullerada sopera. No cal bossa ni màniga :O) Te un gust suau i és més aviat densa per això accepta tota mena de cobertures humides, dolces i cremoses.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC de 18 a 20 minuts o fins que siguin daurats.

Decoració:
Pot fer-se amb una buttercream cassolana o amb qualsevol cobetura (que pugui tenyir-se) amb prou consistència. 
Jo per no complicarme en excés he fet servir: 
  • Tubs de Decorating Icing de Wilton en blau, verd fulla, vermell de nadal i negre.
  • Boquilles Wilton números 3, 129 i 233
  • Adaptador de boquilles Witon. Els adaptadors a banda de funcionar per muntar mànigues pastisseres s'adapten als tubs de Wilton i va genial :O)
  • Fondant blanc sobrer que tenia a la nevera (es pot substituir per llaminadures...) per fer els ulls
Per al pèl del Monstre de les Galetes i de lÒscar he fet servir la boquilla 233, per al pèl de l'Elmo i per les celles de l'Òscar la 129 i la 3 l'he fet sevir per a les boques.
Per fer els 8 cupcakes del monstre de les galetes he fet servir un tub sencer de color blau (per l'Òscar un de verd) En canvi per l'Elmo m'ha calgut un tub i mitg.
Llàstima que no tenia groc... m'he quedat amb les ganes de fer la gallina Paponata:O)

FELIÇ ANY NOU a tothom!!!

5 comentaris:

  1. Son una monada!!! segur que la teva neboda va estar contentissima.
    Me podries dir a on compres el Icing de Wilton.
    Moltissimes gracies
    petons
    roser

    ResponElimina
  2. Quina passada, t'han quedat genials i molt divertits! Segur que la teva neboda va quedar encantada, que tot i tenir 18 anys veig que és fan del monstre de les galetes, je je je...

    ResponElimina
  3. Gràcies Roser :O) L'he comprat al Club Cocina via www, a Barcelona ciutat pots trovar-lo segur-segur a el Mundodelareposteria.es

    Gemma, la veritat que eren molt divertits jijiji. Tinc un post (copa cremosa lleugera) pendent de penjar que sembla que digui made in: Gemma 100%. De debó :O)

    ResponElimina
  4. Nenaaaaa hacía mucho que no me conectaba y me has dejado impressionada.
    ¡Te quedaron padre!
    Felicidades mil

    Laura

    ResponElimina
  5. ¡Quisiera ser tu sobrina para recibir tal delicia!

    Mª José

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí