La meva neboda Àstrid ahir va fer 18 anys i vaig portar-li una safata de cupcakes inspirats en els personatges de Barri Sèsam. Val a dir que entre la canalla van triomfar :O)
Ara que hi penso ... fa un parell o tres d'anys vaig regalar-li una samarreta del monstre de les galetes! Bé, Àstrid, pel que sigui em recordes a ell :O) !!! hihihi
He fet servir cupcakes de vainilla i els he decorat amb el Decorating Icing preparat de Wilton. Com que ja tenia clar que volia fer el Monstre de les Galetes, l'Elmo i l'Òscar, el monstre verd que vivia a un cubell de deixalles, vaig comprar els colors amb temps.
Ingredients pels cupcakes de vainilla:
Surten 30 unitats de mida normal.
- 1 cup / 230gr de mantega tova
- 1 i 1/3 cups / 260gr de sucre blanc
- 6 ous
- 2 tsp / cullerades mida cafè de vainilla
- la pell de 2 llimones
- 3 cups / 400gr de farina
- 3 tsp / cullerades mida cafè de llevat (12gr)
- 1/2 tsp / cullerades mida cafè de sal
- 1/2 cup / 120ml de llet
En un bol batre la mantega tova amb el sure (jo, amb varilles de tota la vida).
Afegir els ous d'un en un per tal que sincorporin bé.
Aleshores aferir-hi la pell (neta i aixuta) ratllada de dues llimones i la vainilla. Queda una massa molt líquida (és així, no cal patir :O) )
En un altre bol convé barrejar la farina, la sal i el llevat.Finalment cal anar abocant la mescla de farina d'una banda i la llet de l'altra a la mescla de mantega+sucre+ous... Per que no surtin grumolls cal afegir primer només una cullerada de farina i fer-la incorporar, aleshores una altra. Alternar incorporació de farina i rajolí de llet tèbia per anar lligant la massa. Quan la massa ja té consistència podem posar l'equivalent a 5 cullerades de farina alhora, remenar i aleshores rajolí de llet, farina una altra vegada... fins acabar amb la llet i la farina.
La textura d'aquesta massa de cupcakes de vainilla fa que sigui molt fàcil de posar a les cassoletes amb una cullerada sopera. No cal bossa ni màniga :O) Te un gust suau i és més aviat densa per això accepta tota mena de cobertures humides, dolces i cremoses.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC de 18 a 20 minuts o fins que siguin daurats.Decoració:
Pot fer-se amb una buttercream cassolana o amb qualsevol cobetura (que pugui tenyir-se) amb prou consistència.
Jo per no complicarme en excés he fet servir:
- Tubs de Decorating Icing de Wilton en blau, verd fulla, vermell de nadal i negre.
- Boquilles Wilton números 3, 129 i 233
- Adaptador de boquilles Witon. Els adaptadors a banda de funcionar per muntar mànigues pastisseres s'adapten als tubs de Wilton i va genial :O)
- Fondant blanc sobrer que tenia a la nevera (es pot substituir per llaminadures...) per fer els ulls
Per al pèl del Monstre de les Galetes i de lÒscar he fet servir la boquilla 233, per al pèl de l'Elmo i per les celles de l'Òscar la 129 i la 3 l'he fet sevir per a les boques.
Per fer els 8 cupcakes del monstre de les galetes he fet servir un tub sencer de color blau (per l'Òscar un de verd) En canvi per l'Elmo m'ha calgut un tub i mitg.
Llàstima que no tenia groc... m'he quedat amb les ganes de fer la gallina Paponata:O)Per fer els 8 cupcakes del monstre de les galetes he fet servir un tub sencer de color blau (per l'Òscar un de verd) En canvi per l'Elmo m'ha calgut un tub i mitg.
FELIÇ ANY NOU a tothom!!!
Son una monada!!! segur que la teva neboda va estar contentissima.
ResponEliminaMe podries dir a on compres el Icing de Wilton.
Moltissimes gracies
petons
roser
Quina passada, t'han quedat genials i molt divertits! Segur que la teva neboda va quedar encantada, que tot i tenir 18 anys veig que és fan del monstre de les galetes, je je je...
ResponEliminaGràcies Roser :O) L'he comprat al Club Cocina via www, a Barcelona ciutat pots trovar-lo segur-segur a el Mundodelareposteria.es
ResponEliminaGemma, la veritat que eren molt divertits jijiji. Tinc un post (copa cremosa lleugera) pendent de penjar que sembla que digui made in: Gemma 100%. De debó :O)
Nenaaaaa hacía mucho que no me conectaba y me has dejado impressionada.
ResponElimina¡Te quedaron padre!
Felicidades mil
Laura
¡Quisiera ser tu sobrina para recibir tal delicia!
ResponEliminaMª José