dimecres, 20 d’octubre de 2010

Bescuit amb farcit de Gerds i Merenge

A finals d'estiu el Marc i la Lluïsa van convidar-nos a dinar i de postres volia portar quelcom apte per a tots :O)  Un cop més vaig fer el meu bescuit d'ametlla que de moment és la recepta apte per a celíacs que més èxit té entre tothom.
Va ser una ocasió ideal per a experimentar amb el 'Real fruit fondant'. Aquest fondant no és el fondant americà (el que s'ha d'extendre amb el curró per cobrir i decorar pastissos) sinó que és una glassa. En realitat bé en format polvo i depenent de si vols fer-lo servir com a cobertura de galeta, com a topping o com a farcit... s'ha de preparar d'una o altre manera.

La presentació no va quedar tant acurada com m'hagués agradat però...


...la combinació del bescuit lleuger, el farcit fresc amb gust a gerds i el merengue era boníssima!!!


Qualsevol pà de pessic o bescuit pot servir ben farcit amb quelcom humit i cremós.

Per preparar el meu bescuit d'ametlla vegeu aquí.

Ingredients i preparació del farcit:
  • 1 sobre - 150gr de real fruit fondant amb gust a gerds
  • 3 cullaradetes (mida café) d'aigua calenta
  • 75 gr mantega tova sense sal
En un bol posar el fondant i afegir les cullerades d'aigua. Afegir la mantega i batre fins que quedi una escuma homogènia i suau.
 
Ingredients i preparació del merenge:
  • 100 g de clares d'ou (aprox.3 clares) preferiblement pasteuritzades
  • 200 g de sucre glass 
Si les clares no són pasteuritzades val la pena passar-les per un colador. Muntar-les a punt de neu i aleshores anar-hi afegint el sucre de mica en mica. Batre uns minuts més. 

Montatge:
Un cop cuit el bescuit deixar-lo refredar completament.
Amb un nivellador i un bon ganivet de serra (com el del pà) laminar el bescuit i farcir-lo amb la crema de gerds. Posar-hi la tapa.
Recobrir la part superior amb el merenge i assecar uns minuts al forn a 90º amb la porta mig oberta.
Decorar al gust.

3 comentaris:

  1. No coneixia gens aquest fondant en pols amb gust de gerds... on el compres?
    Ha de quedar boníssim i molt més lleuger que el típic farcit a base de nata o de trufa.
    Boníssim!

    ResponElimina
  2. ¿Es el mismo glassé-royal de los petit fours del sábado? Estaban deliciosos

    Laurita

    ResponElimina
  3. Gemma l'he comprat en línea. Ara t'escric i t'explico :O)

    Laurita: el mismo! soló que para los petits lo use en modo icing. Nos vemos luego.

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí