dijous, 17 de juny del 2010

Cupcakes de Pastanaga i Crema de Formatge

Em vaig enamorar del Carrot Cake fa moooolts anys amb un pastís de capsa de la Betty Crocker !!!  Vaig pensar que... si de capsa era bo... natural havia de ser brutal, estar de mort, ser deliciós... i així va ser.
Aquesta recepta és d'aquelles que recomano :O) És un pastís boníssim tant en format pastís com en format cupcake... i la cobertura ummmm no te pèrdua! L'únic inconvenient és que als nens, si saben que porta pastanaga... 'ni fu ni fa'.

Ingredients del pastís:
  • 3 cups / 360gr de pastanaga ratllada 
  • 2 cups / 280gr de farina
  • 2 culleradetes de bicarbonat
  • 2 culleradetes de llevat
  • 1 culleradeta de sal
  • 3 culleradetes de canyella en pols
  • 4 ous grans
  • 3/4 cup / 150gr de sucre blanc
  • 3/4 cup / 150gr de sucre moreno
  • 1 cup / 190gr / 200 ml d’oli de girasol Borges
  • 2 culleradetes d'extracte de vainilla
Preparació del pastís:
Primer de tot cal pelar, ratllar i reservar les pastanagues.
En un bol barrejem els ingrediets secs o sòlits: la farina + el bicarbonat + el llevat + la sal + la canyella mòlta i ho reservem.
En un altre bol treballem els ingredients líquits: batim els ous fins que espumejin. Afegim poc a poc el sucre, batint fins que la massa sigui espessa i homogènia (al voltant de 3 a 4 minuts). Hi afegim l'oli incorporant-lo com si fessim all-i-oli, amb un rajolí, i també hi afegim l'extracte de vainilla.
Fimalment ajuntar les dues mescles. Afegint la barreja de farina poc a poc per tal que s'incorpori. Aleshores afegir les pastanagues ratllades removent envolvenment amb una espàtula. Ara és el moment, si es desitja, d'afegir-hi 100gr de nous a trocets (quasi sempre em salto les nous, m'agrada sense) 
  • Coure a 180º en el forn previament escalfat. Cupcakes o magdalenes: coure en cassoletes de paper uns 18 minuts o fins que siguin cuits. Refredar completament a una reixa abans de guarnir. Surten 28 cupcakes normals i ... bufff .... molts, molts de minis :O)
  • Cake o pastís: dividir la masa i coure en 2 motlles engreixats de 30 a 40 minuts o fins que l’escuradents surti net. A més d'estar engreixat, a la base del motllo convé posar-hi una full de paper de forn. Un cop cuits treure del forn i deixar refredar en el motllo a la reixa. Als 10 minuts invertir els pastissos i treure el paper de forn de la base. Refredar completament abans de guarnir
Ingredients pel Glacejat de Crema de Formatge:
  • 1/4 de cup / 50 gr de mantega a temperatura ambient
  • 1 tarrina petita - 200 gr de formatge tipus Philadelphia a temperatura ambient
  • 1 1/2 ó 2 cups / 200gr de sucre en pols tamisat
  • 1 culleradeta de vainilla
  • 1 pell llimona ratllada fineta
Preparació de la crema de formatge:
En un bol batre el formatge amb la mantega, fins que quedi barrejat i sense grumolls. Aleshores anar afegir cullerada a cullerada el sucre fins que s’hagi incorporat totalment i sigui suau. Afegir l'extracte de vainilla i ratlladura de llimona.

Muntatge:
Cupcakes: amb una màniga pastissera o amb una espàtula cobrir la part superior de la magdalena amb la crema i decorar amb fideuets, pastanagues de massapà o d'icing...

Pastís: Poser una planxa de pa de pessic i cobrir amb 1/3 de la crema. Amb suavitat posar l’altre planxa de pessic al damunt i  cobrir amb la resta del glacejat la part superior i els costats.

Decoració:
Jo he fet unes pastanagues de fondant (en tenia a la nevera :O) però es pot decorar amb pastanagues de massapà, amb rinxols de pastanaga o amb flocs i fideus de colors.  

Mantenir a la nevera fins l’hora de servir.

L'Ari va tornat dels EUA, de visitar amb la Susi els seus pipiolos, justament el dia del seu aniversari ! Així que vaig fer-li uns cupcakes de pastanaga a mode de felicitació-benvinguda :O)

  


7 comentaris:

  1. A mi també m'agraden molt els pastissos de carbassa. I fets de mida petita amb aquesta cobertura de formatge han de ser boníssims. A més, t'han quedat super monos ;)

    ResponElimina
  2. Son monos y buenísimos. Yo los he provado y doy fe de ello.
    Mima gracias por compartir tus trucos
    Besotes

    Laura

    ResponElimina
  3. Son una autèntica virgueria, a nosaltres les elaboracions amb pastanaga també ens agraden molt, moltíssim.
    Muac.

    ResponElimina
  4. La verdad es que no hablo catalán pero estos cupcakes tienen una pinta estupenda y por lo que he podido deducir son de zanahoria, verdad?
    Muy buena pinta!!!

    Enhorabuena

    Un besito!

    ResponElimina
  5. Gemma tens raó, sembla mentida lo bons que queden :O)

    Laurita i vermells es que estan de mort !!!

    Bienvenida Carol :O) Tienes un traductor de pagina automatico debajo de mi perfil. Funciona a las mil marabillas

    ResponElimina
  6. Mima, ets el meu ídol. Sàpigues que jo he començat a cuinar postres a sac per culpa teva.

    Ester

    ResponElimina
  7. Hihihi que guai :O)
    Ets una mega-bona cuinera, que ho sé, si a més ofereixes postres cassolans... doncs això: la cirereta dolça del pastís
    Petons

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí