dimarts, 2 de febrer del 2010

Pastís d'Hivern

La setmana passada vam quedar unes amigues per fer un berenar-sopar i per postres vaig portar pastís.


  
Ingredients pel pastís:
  • 4 Ous
  • 200g de mantega pomada
  • 200 gr de sucre
  • 300 gr de farina
  • 1 / 2 sobre de llevat (Royal)
  • Polsim de sal
  • Una culleradeta d'essència de vainilla
 Ingredients per l'almibar:
  • 100 ml aigua
  • 100gr sucre
Ingredients pel Ganache de xocolata:
  • 200 ml de nata líquida
  • 200ml de xocolata Nestle Postres
Fondant per decorar i guarnir. Aquest cop he fet servir la "Pasta para cubrir tortas de Ballina" i he de dir que no m'ha agradat gaire. Pel meu gust és massa empalagosa.
Colorant vermell
Escuradents
Rotus comestibles o colorant pels ulls i les boques




Vaig fer el pastís, el ganache i l'almívar la nit abans.
Preparació del Pastís:
Batre la mantega i el sucre fins que blanquegin (ho he fet amb les barilles de tota la vida) 
Aleshores afegir els ous. Un a un i continuar batent.
Tamisar la farina, el llevat i la sal i incorporar-los a la barreja anterior poc a poc i sense parar de remenar.
Posar en un motlle engreixat i un xic enfarinat. Coure 40 minuts, pel cap baix, o fins que sigui cuit al forn prescalfat a 160 º  Deixar refredar completament.

Preparació del Ganache:
Posar la nata a un cassó i escalfar fins que arranqui el vull. Retirar del foc i afegir-hi la xocolata trossejada. Remenar amb una espàtula fins que quedi totalment fosa. Deixar reposar. A mida que passen les hores és va espessint.

Preparació de l'Almívar:
En un casso posar l’aigua i el sucre i anar remenant fins que el sucre es dissolgui completament. Si arranca el bull retirar per què segur que ja està dissolt.

Muntatge:
Obrir el pastis per la meitat amb un nivellador o bé amb un ganivet de serra. Impregnar bé amb l'almívar i farcir amb ganache de xocolata. Tapar i cobrir amb la resta de xocolata.
Estirar la pasta o el fondant sobre el marbre enfarinat amb sucre llustre. Enroscar amb el corró i cobrir el pastís. Allisar amb la ma i retallar el fondant sobrant.
Tenyir una mica de fondant amb colorant vermell per fer els flocs de neu. He utilitzat un tallador de galetes. Enganxarlos al pastís preferiblement amb almívar. Jo vaig enganxar-los amb ganache de xocolata i, és clar, al prémer sobresurt i és veu una mica la xocolata :o)
Els ninos els he fet també amb el mateix fondant. No tenia més temps i penso que van fer l'efecte perfectament. Això si: he travessat les boles amb un escuradents i les he punxat al pastís per evitar que caigui. Fer figuretes és com fer plastilina. Només cal fer boles (cap, cos i barrets) i xurros (bufandes)

11 comentaris:

  1. Hola! T'acabo de descobrir pel comentari que has deixat al meu blog. Veig que tot just acabes de començar, benvinguda a la blogosfera!
    Per cert, no em puc imaginar un començament més bo, quin nivellàs! Aquesta tarta és espectacular, segur que va triomfar!!!!! Això del fondant sembla molt entretingut... i t'ha quedat perfecte :)
    Tu també vas estudiar a la UOC?

    ResponElimina
  2. Ausades que sí!
    Els teus ninotets són preciosos!
    ;)

    ResponElimina
  3. Hola Mima!! Gràcies pel teu comentari! :)
    Veig que t'estàs introduint en el món dels blocaires gastronòmics, eh? :)
    Però escolta! Tu ja véns entrenada, no? Aquí començant i un pastís amb fondant preciós! Apa!! :) jeje
    Petons!

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Un pastís impressionant.

    FELICITATS

    ResponElimina
  6. PEr cert, sóc l'Ester

    ResponElimina
  7. Gràcies a tots tres :o)
    hihihi Encara hi sóc a la UOC! Bufff amb 3 criatures i feina vaig fent xino-xano...
    Per cert Gemma el teu va ser el primer blog que vaig visitar i descobrir (via UOC) :O) I sempre, sempre m'en recordaré. De debó.
    Xavier Gràcies ! Fer ninotets, doncs, ha estat tornar a la infantesa i fer plastilina :O) hihihi diver.
    Mercè al final m'he decidit!!! De moment és una mica com un secret (dels nens i meu) :O) Com vosaltres, suposu, fa anys que sóc "l'encarregada" de portar les postres

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Que sàpigues que és la sisena vegada que faig servir aquest post per preparar la ganache i l'almibar. Com que no me'n recordo mai, el tinc a prefes. I fins aquí la meva història. Normalment els faig servir per cobrir i farcir un pastís (bizcocho) de xocolata mega fàcil (per mi mega fàcil és no haver de fer les clares a punt de neu).
    Guapa!

    ResponElimina
  10. Jajaja que bona aquesta!!!
    Petonarros

    ResponElimina
  11. I ja en van unes 12 vegades que faig el pastis... O més. :)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí