diumenge, 30 de juny de 2013

Carrot Cake

Uauu... aquest passtís de pastanaga és boníssim!! :0) Un dels pastíssos preferits de la Mama (la Mima) és el Carrot Cake i aquesta versió amb nous i un frosting de mascarpone queda insuperable...
El vaig preparar per la festa de final de curs a l'escola dels meus germans i va ser tot un  èxit, així que el vaig tornar a fer per un dinar a la piscina amb la family.

La recepta és del súper cuiner anglès Jamie Oliver!! :0) M'encanta, li agrada tant cuinar, i ho fa d'una manera tan divertida. Va passar-se un any viatjant per tot el Mediterrani per aprendre a cuinar, passant per Itàlia, França, Catalunya...


Ingredients pel pastís
  • 250 g de mantega a punt de pomada
  • 250 g de sucre moreno
  • 5 ous amb rovells i clares separades
  • la ralladura i el suc d'una taronja
  • 170 g de farina tamissada
  • 1 cullaradeta de llevadura
  • 100 g d'ametlles moltes
  • 100 g de nous picades
  • 1 cullaradeta de canyella molta
  • 1 pessic de clau d'olor molt
  • 1 pessic de nou moscada en pols
  • 1/2 cullaradeta de gengibre molt
  • 250 g de pastanaga crua, pelada i rallada gruixuda
  • 1 pessic de sal
Ingredients pel glassejat de mascarpone
  • 100 g de formatge mascarpone
  • 200 g de formatge crema (phidadelphia)
  • 85 g de sucre glass tamissat
  • la ralladura i el suc d'una llimona
http://zomtbakes.blogspot.com.es/2011/09/jamie-olivers-carrot-cake.html

Procediment
Primer de tot hem de precalentar el forn a 180ºC. A continuació, hem de batre la mantega i el sucre fins que es torni una mescla esponjosa. Hi afegim els rovells d'ou un a un, i la ralladura i el suc de la taronja. Hi afegim la farina i el llevat tamissats, i desprès les ametlles moltes, les nous, les especies i la pastanaga rallada. A un bol a part, hem de batre les clares amb un pessic de sal fins que es quedin al punt de neu, i desprès l'afegim a la massa anterior remanant amb compte. Posem la massa resultant al motlle escollit ben engreixat, i l'enfornem durant 50 minuts fins que estigui daurat i hagi pujat. L'hem de deixar refredar durant 10 minuts al motlle, i 1 hora desmotllat a sobre d'una reixa. Per fer el glassejat hem de barrejar tots els ingredients fins que la massa sigui homogènia, i l'escampem generosament per sobre del passtís, acabem posant unes nous trossejades per sobre.

Quan tasteu aquesta recepta, tot i que és una mica entretinguda paga l'ha pena. Tindreu ganes de tornar-la a fer, i no haurà passat ni una setmana i ja estareu a la cuina amb el davantal posat!! (com a mi hem va passar)

Júlia

6 comentaris:

  1. Gràcies per penjar la recepta, el Javi ja me'l demanava!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jiji... Sort en teniu de la Juls, per mi encara estaria pendent de penjar. Segur :O)

      Elimina
  2. Hola,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que xuli això Carles :O)
      Ara mateix vaig a mirar-ho!

      Elimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Avui n'he fet un parell però no els tastaré fins demà. Fan mooooolt bona olor. M'he espantat en veure que la massa era molt espesa però un cop fornejat queda molt tou.

    Gràcies!

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí