diumenge, 18 de març del 2012

Una delícia de Xocolata i Trufa

Per fi em reconecto a la meva vida ciber!!! Ha estat l'aniversari de la Júlia. Felicitats Preciosa !!! I diumenge passat vàrem fer pastís de xocolata i trufa. Nyam nyam quin encert més deliciós...

Encara que no ho sembli el pastís em va caure PataPLOF! de la tartera. Ho vaig arreglar com vaig poder.  Això si , snif snif, la tartera (de vidre) és va trencar i m'agradava moooolt.
Moraleja: sempre, semple enganxeu la blonda (sobretot si és de plàstic) al porta pastissos !!! 
Apa, anem per feina, el pastís de xocolata recobert de deliciosa trufa ens ha encantat i no  ha estat gens pesat! Jo he fet el següent pastís de xocolata, però si us voleu estalviar la feina podeu fer-ne un de capsa com ara el pastís de Xocolata de la Mary Lee, el de la Betty Crocker o bé el Duncan Hines.
Ingredients i preparació del pastís:
  • 200 gr de xocolata en rajola (per exemple Nestle Postres)
  • 200 gr de sucre
  • 110 gr mantega
  • 110 gr farina
  • 4 ous (separar rovells de clares)
  •  cullerades aigua
  • 2 culleradetes llevat
En un cassó al bany maria fondre la xocolata amb les cullerades d'aigua i reservar.
En un bol barrejar el sucre + la mantega + els 4 rovells d'ou.
Afegir-hi la xocolata fosa.
Afegir-hi la farina + el llevat.
Montar les clares a punt de neu i afegir-les suaument. Barrejant amb moviments envolvents.

Coure uns 30 minuts a 160ºC
P.S: Com qualsevol pastís de xocolata està molt bó per exemple amb una cobertura de 200 gr xocolata fosa + 40 gr mantega. 

Preparació (EL DIA ABANS !!!) de la trufa (thermomix)
  • 500 nata per a muntar (Asturiana 35,1m.g)
  • 75 gr de sucre
  • 200 gr xocolata Nestle Postres
Posar al got la nata +  el sucre i programar 90º, 6 minuts a velocitat 2.
Afegir la xocolata trocejada i programar 30 segons a velocitat 3.
Posar en un bol, tapar i reservar fins l'endemà (mínim 12h)
L'endemà posar la papallona a la thermomix i batre a velocitat 3 fins que sigui montada (uns 3 minuts)

Decoració:
Vaig veure aquesta tècnica a la Glory de Glorious Treats i em va encantar !!! És un daquells blogs fabulosos que paga la pena mirar :O La tècnica que realment és molt fàcil. Vegeu aquí i també aquí.
Recobrir el pastís amb una capa fina de la trufa i deixar a la nevera (10 minuts) mentre preparem la màniga.
Omplir la màniga pastissera de trufa i tallar a uns 2 centímetres de la punta. Treure el pastís de la nevera i fer boletes/botons un damunt de l'altre al lateral del pastís... 
...amb l'ajuda d'una espàtula petita (o un ganibet de mantega) arrossegar la meitat de cada botó cap el costat.
Repetir la mateixa tècnica un cop i un altre fins haver encerclat tot el pastís. Buscar-se la vida amb la darrera tanda :O) El millor possiblement fer i deixar les boletes tal qual per no espatllar les primeres.
Jo també he fet la part de d'alt. Començant pel marge exterior de manera concentrica cap a l'interior. Aqui ja m'havia caigut :O(  no està tan bonic com havia  quedat. Peròòòò VOILÀ: fer-ho ha estat senzill i el resultat queda molt bé. 
Un èxit de sobors de casa que ens agraden amb una presentació un xic més acurada a l'estil americà.

Finalment per donar una mica d'alegria a la trufa hi hem posat unes flors de fondant. Nomès que tingueu un xic de gràcia queden molt bòniques.
Jo he fet la rosa i la Júlia les camèlies :O) 
Cal fer un con amb la base arrodonida (que serà el centre de la flos) i boletes que aixafarem amb els dits o amb un curró per a fer els pètals. És qüestió d'anar-hi posant el pètals amb cura i sobreposadament.
És mooolt fàcil (jiji proveu-ho amb plastilina que tingueu per casa, si teniu fills) Flors perfectes per guarnir un cupcake o un pastís de cara al proper Sant Jordi.
Fins aviat.

3 comentaris:

  1. Un pastís preciós! Quan acabes una feina així estàs super orgullosa, realment satisfeta.
    Moltes felicitats a les dues!!!

    ResponElimina
  2. ¡Que tarta tan bonita nena!
    Ummm y con aspecto delicioso
    Un abrazo, Laura

    ResponElimina
  3. Gràcies Gemma!!!
    Els aniversaris dels nanos sempre fan il·lusió :O)


    Laura estaba de rechupete :O) Fresquito de la nevera, la combinación choco + xhoxo genial! Tienes que probar esta trufa.

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí