diumenge, 30 de maig del 2010

Mousse xocolata



Aquest mousse esta, en realitat, entre el mousse i la crema de xocolata.
Vaig aprendre a fer-la del Pere, un molt bon amic i company de carrera del Jj. De vegades em sorpren que sempre-sempre recordo i assocïo les receptes amb la persona o restaurant de qui les he apres: per exemple cada cop que faig fungi, rap o bacallà  penso en mon pare i cada cop que faig trufes en la Teresa.


Ingredients:
125-150 gr de xocolata negra (tipus DOLCA de Nestle)
125-150 gr. de mantega
4 Ous ben frescos

Preparació:
Cal separar els rovells de les clares.
Fondre la mantega. Fora del foc afegir la xocolata a bocins per tal de que es fongui amb l'escalfor. Afegir-hi el rovells (millor passar-los per un colador) i aleshores batre les clares a punt de neu i afegir-les suaument.
Posar en copes o gots individuals. Guarnir amb encenalls de xocolata, amb taronja confitada o amb fruita fresca i reservar a la nevera.
Està millor d'un dia per l'altre.


divendres, 21 de maig del 2010

Piruletes de Caramel i de xocolata

A casa som llaminers de mena, sobretot el Gerard i jo :O) i és per això... que per celebrar el seu aniversari vam fer un taller de cuina amb els seus amics. La veritat tenir 10 nens de 8 anys a la cuina em feia respecte, però va ser un èxit total.

 

La proposta de les piruletes de caramel és de la Mercè i és fantàstica !!!  Ella i la recepta, és clar :O) És xula, divertida, vistosa i mega fàcil de fer.
Podeu veure la recepta/procediment aquí.
A grans trets es tracta de fer servir aquell munt de caramels de reis oblidats que ningú no menja, coure'ls al forn 6 minuts a 135º, posar-los una broqueta, refredar i tachaaan.
Jo vaig anar a la botiga de llaminadures i vaig comprar caramels de colors. Eren petitons però amb 6 per piruleta n'hi va haver prou.

 

La proposta de les piruletes de xocolata és del museu de la xocolata i la podeu veure-la al blog de la Gemma. És una proposta xulissima :O) Porta un xic més de feina però també permet més implicació en el procés creatiu. 
Podeu trobar la recepta/procediment aquí

No puc dir quina opció va tenir més èxit, però puc assegurar que cada nen va marxar de casa amb un somriure d'aquells que no tenen preu i una safata plena de llaminadures.





diumenge, 9 de maig del 2010

Ratolins de Krispies i Xocolata

Aquesta tarda el Roger ha vingut a jugar a casa amb el Gerard i hem aprofitat per fer-nos un berenar un xic diferent :O)
La recepta d'aquest ratolins venia al lateral d'una capsa de cereals Kellogg's i la teníem pendent des de fa un munt. Fer-los no pot ser més senzill...


Ingredients: 
  • 250gr de xocolata amb llet
  • 1 cullerada d'oli vegetal (jo hi he posat 1 cullerada de mantega)
  • 100 gr de Rice Krispies o cereals d'arròs inflat
Per guarnir:
  • 15 Ametlles crua partides per la meitat

  • Icing (que era el que tenia a mà un diumenge improvitzant a la tarda. Però qualsevol cosa que s'ens acudeixi pot servir: llaminadures de goma, panses, pinyons, confits, lacasitos, jelly beans... )

Preparació:
Primer de tot cal trossejar la xocolata i desfer-la al bany maria o, com jo, al microones posant la xocolata en un bol a temperatura suau (màxima no) primer 40 segons. Treure i remoure i després de 10 en 10.  Sobretot que no es cremi !!! S'ha de treure quan encara hi hagin bocins, al remenar amb l'escalfor ja és fondran.
Aleshores afegir la mantega i remenar per desfer-la i els cereals. Remenar bé. Amb l'ajuda d'una cullera formar 10 boles damunt d'una safata amb paper de forn i donar-los forma de ratolí.
Amb les mans no sel's pot donar la forma perquè s'enganxa... ejem... ho sé perquè aquell parell s'han posat les botes :O) llepansels.
Ho he deixat assecar uns minutets (5) i aleshores, mentre encara era tou, amb molta cura hi he posat les orelles. He pispat una mica de la mescla per fer de ciment i reomplir al voltant de les orelles. Així han quedat ben fermes. Deixar refredar a la nevera. Quan ja sigui sòlid hi he dibuixat els ulls i el nas amb l'icing. Tachaaaan!