dijous, 11 de novembre de 2010

Cake Pops 2 - Bescuit en xupa-xup

Ara si: Yupi, yupi yep !!!
El segon intent amb els Cake Pops ha funcionat força millor :O) fiuuuu, fiuuu. I, tot i que el meu rotulador negre comestible està a les últimes, estic molt satisfeta amb aquestes carabasses de bescuit en chupa chup.


Per a 24 unitats he fet servir:
  • 1/2 bescuit
  • 2 ó 3 cullerades de cobertura de xocolata espessa. També és pot ser servir philadelphia o el que sigui...
  • Candy melts de color taronja.
  • Oli de girasol
  • Rotu negre comestibre.
  • Palets de chupa-chup. Si no en teniu també poden funcionar els palets de fusta per a broquetes.
  • Una peça de porexpan per enganxar els cake pops.

    Preparació de les boles de bescuit

    Per fer les boles de bescuit he fet servir la meitat d'un pastís de xocolata. L'altre meitat l'he embolicat bé amb film i cap al congelador !!! ... per a un altre dia :O)

    1.- En un bol he ratllat el pastís (m'ha anat de fà-bu-la) i amb els dits he esmicolat algun trocet que s'escapava. He fet servir la mida gran del ratllador de tota la vida.

    2.- Aleshores he afegit un parell de cullerades de cobertura de xocolata i ho he remanat bé. Com que la textura era adient no n'he posat més i ho he deixat reposar una estona a la nevera. Més o menys és calcula la meitat de crema/cobertura/formatge que de pastís. Així per cada 200gr de pastís serien uns 100gr de crema/cobertura/formatge.

    3.- He fet boletes d'una mida tipus panellet de bon veure :O) més grans que un xupa-xup i més petites que una pilota de ping-pom :O) i les he posat en una safata amb paper de forn a la nevera.

    Preparació dels xupa xups

    4.- A continuació cal desfer els candy Melts al bany Maria en un pot que sigui més aviat estret i profunt.

    5.- Per posar el palet a les boletes ho he anat fent en grups de 4 ó 5 boletes per treballar bé. Sumergir 1 centimetre de palet al candy melt i clavar-lo amb cura a la boleta . Anar deixant els xupa-xups amb cura a una safata per tal que s'endureixin. Un cop he convertit totes les boletes en xupa-xups els he posat al congelador nomès uns 10-15 minuts  (ja que no han de congelar-se, nomès endurir-se)
    6.- Novament he treballat en grups de 4 ó 5 xupa-xups. Agafant pel palet cal sumergir, amb compte, cada boleta al candy melt desfet. Primer sumergir completament i a continuació girar suaument per recobrir tota la superficie. Finalment retirar i si cal treure l'exés de cobertura colpejant suaument al canell que soste el cake pop (mirar video del final del post)

         - Ara, abans que s'eixugui, és el moment de posar-hi sprinkles si el model ho precisa.  Jo ho he fet amb uns quants a veure que tal i la veritat queden xulissíssims :O)

       
         - Com que el procés és entretingut i és fa llarg el candy melt ha perdut textura tot que l'he tornat a fondre, així que, com diu a la bossa, he afegit unes gotes (2 culleradetes mida café) d'oli de girasol i ho he remenat bé per tal de poder treballant amb una textura còmoda.
    7.- Per acabar, un cop ben assecats, pintar els detalls amb el rotu comestible.

    Observacions:
    Com que són molt entretinguts de fer paga la pena fer-los amb antelació.
    Les culleradetes d'oli de gira-sol han anat molt i molt bé.
    Possiblement és bona idea afegir unes gotes de colorant per donar més vivacitat al color

    Penjo de nou el vídeo de la Bakerella ja que és molt il·lustratiu. 



    13 comentaris:

    1. Ostras Mima que chupachups mas monos.
      Si ya lo digo yo ¡Estas hecha una artistaza!
      Una vez más: ¡Me encanta tu blog!

      Laura

      ResponElimina
    2. T´han quedat deliciosos!!! no se si seria capaç de fer-los però crec que l´any que ve ho intentaré...per cert no puc obrir el teu bloc des de l´explorer...petonetssss

      ResponElimina
    3. T'han quedat genials, aquest cop sí!
      La cobertura de xocolata vols dir la xocolata per fondre, oi?
      I els candy melts quins són?
      Porta feina i és entrtingut, però queden xulíssims i molt bons!

      ResponElimina
    4. Laura, Además de monos estan de muerte y los niños encantados ;o)

      Mª Jose, Oh i tant que nets capaç!!! La veritat que es molt divertit.
      ein? Ummm... que estrany ... ja ho consultaré a veure. Gràcies

      Hihihi, sip que han quedat monus. Gràcies Gemma :O)
      Em refereixo a xocolata per farcir, cobrir o decorar pastissos com ara un ganache, nocilla o nutella ... si fem una similitud amb les croquetes ens cal un ingredient dolç que equivalgui a la meixamel :O)
      Són de la casa Wilton i son unes pastilles de caramel per fondre i fer piruletes, recobrir pastissos, etc. A mi em semblen una mica com xocolata per textura i gust. A més són súper fàcils de fer servir i amb un aixugat extra ràpit. A BCn a 'el mundo de la reposteria' Petons

      ResponElimina
    5. Surfzone quina pàgina més xula :O) Hi passaré !

      ResponElimina
    6. Fes, Mima, fes. Benvinguda :-)

      ResponElimina
    7. On es poden comprar els candy melts?
      Merci

      ResponElimina
    8. Hola Katsa
      Pots trobar-ne a qualsevol botiga d'estris de cuina com ara al Gadgets de l'illa o a cookieteca. També al mundo de la reposteria o bé per internet a un mund de botigues com la de l'Ingrid My lovely food cake. Si em dius d'on ets potser puc ajudar-te un xic més :O)

      ResponElimina
    9. Vull dir My Lovely food Shop!

      ResponElimina
      Respostes
      1. Gracies Mima,
        Soc de mataro, tens alguna idea d'on en podrien vendre?

        Elimina
    10. Ohoops Katsa, no tinc ni idea. jo de tu els compraria online a la Ingrid (My lovely shop food), per exemple, i en dos dies els tens a casa segur. Envia-li un correu a veure.

      ResponElimina
    11. Okay, gràcies de totes maneres

      ResponElimina

    Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
    Gràcies per passar per aquí