dilluns, 29 de març del 2010

SliceCake de Maduixots i Nata

Ahir diumenge vam fer la nostra primera Barbacoa de la temporada !!!

Dissabte el Jj va passar la talladora, va arreplegar quatre fulles i tachaaaan vam sortim al jardí (en el nostre cas jardinet) per descobrir que les flors del cirerer han començat a brotar! Ummm una delícia...
De postres vaig preparar un slicecake per llepar-se els dits. La base pot ser bescuit, pa de pessic, coca de iogurt, Madeira Sponge Cake o qualsevol altre.


Jo vaig preparar 2 pa de pessic el dia abans.


A banda del Pa de pessic cal:
  • 1 esprai de nata
  • 2 tetrabric de nata per muntar (400ml) o nata muntada de pastisseria
  • Melmelada de maduixa
  • 2 plàtans madurs
  • 1 Kg de maduixots
Preparació:
Primer de tot cal posar en un cassó 5 cullerades de melmelada i 5 ó 6 cullerades d'aigua (Jo sempre calculo cullerada melme + cullerada d'aigua per planta i una miqueta més) Aleshores cal remenar per tal d'aconseguir una mena de caramel líquid. Si agafa un bull agressiu cal abaixar un xic el foc. Deixar a banda.
Tot seguit cal nivellar el pastís i seccionar-lo a capes amb el nivellador (Un bon ganivet de serra, com ara el del pa,  fa el mateix servei)
Aleshores vaig muntant el pastís de la següent manera bescuit - esprai nata - melmelada - bescuit - esprai nata - melmelada - plàtan a rodanxes - bescuit - espray nata -  melmelada - bescuit - seprai nata-  melmelada - plàtan a rodanxes - bescuit - etcètera :O) Veure el pas a pas
Finalment netejo i eixugo els maduixots i munto la nata. Cobreixo els laterals i la part superior del pastís i enganxo els maduixot a meitats, làmines o rodanxes.   

 
Conservar a la nevera fins a la seva consumició :O)


4 comentaris:

  1. Vas triar el milor pastís per celebrar que comença la temporada de barbacoes i bon temps... que es noti que arriba la primavera! :)

    ResponElimina
  2. Un pastís de maduixes és ideal per celebrar l'entrada de la primavera i la primera barbacoa de la temporada. I menjar-lo envoltada de cirerers florits... quina delícia! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  3. Gemma i Mercè aquests quinze dies en que els arbres son plens a vessar de flors, totalment engalanats de blanc / rosa abans no surtin els primers brots verds m'encanta, m'encisa, m'enamora... :O)
    Al Sud d'Espanya hi ha una zona molt coneguda pels cirerers.... ummm ara no em ve el nom... No hi he estat, peró a Washington DC si, i és un espectacle preciós!

    ResponElimina
  4. M'acabo de passejar pls teus "flocs" i tb pls que visites... he passat 1 bona stona :) ara tinc un pstís al forn! ja t'xplicaré. ptonàs. Susana

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí