divendres, 19 de març del 2010

Pastís d'aniversari

La setmana passada la Júlia va fer onze anys !!!
Uaau. El temps passa volant. Ha decidit que volia el pastís amb fondant :O)
En lloc de fer un Madeira Sponge Cake (MSC) que ens encanta... Hem fet un de xocolata. La recepta surt al llibre de la Thermomix i com que l'he vist a un parell de blogs he pensat que pagava la pena provar-lo. 


Ingredients:
  • 5 ous (han pesat 310gr )
  • 310 gr de sucre. Els grams es basen en el pes dels ous (sense closca!)
  • 310gr xocolata fondant (Nestle Postres)
  • 310gr de mantega o margarina
  • 310gr de farina
  • 1 cullerada i mitja de llevat tipus Royal

Preparació:

Fondre la xocolata al bany maria i reservar
Posar al got de la Termonix els ous amb el sucre i programar 5 minuts, a temperatura 37 º i velocitat 5.
Quan acabi programar 2 minuts, sense temperatura de nou a velocitat 5.
En acabat afegir la margarina i batre per que quedi ben barrejat.
Afegir la xocolata fosa i batre de nou.
A banda barrejar el llevat amb la farina i anar abocant, amb la màquina en marxa, cullerada a cullerada pel brocal.

Abocar la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinat. Coure al forn a 160 º  50 minuts.

El pastís és molt bó i amb el ganache de xocolata ... Ummmm
És mereix ser més que la base per a un fondant. De manera que qualsevol dia el repetim :O)


4 comentaris:

  1. Xulíssim el pastís, Mima!! Quin moltlle uses per a que quedi tant alt? Són molt xulos els pastissos alts.

    I el bloc t'ha quedat FAN TAS TIC!! M'encanta el fons. Ja em diràs en petit comité d'on l'has tret!

    Ets una crack

    ResponElimina
  2. Ah, jo no tinc termomix
    : (

    ResponElimina
  3. Preciós.... t'ha quedat perfecta! Segur que la Júlia va quedar encantada amb aquest pastís d'aniversari. Felicitats a totes dues!

    ResponElimina
  4. Eiiii quina il·lu :O) Algú s'ha mirat el blog !!!

    Ester l'he fet amb un motlle de silicona normal. Si vols et miro el diametre. Si no et queden prou alts sempre pots fer un 'slice cake' és a dir fer més d'un pastís i apilar-los.
    Hihihi Jo li he adoptat a ma mare. Li van regalar fa un parell d'any o l'ha fet servir com a molt 1 cop (I ha estat mon pare per fer una bechamel)
    Gràcies Gemma. Cuinar amb criatures és divertit!!! Ja ho saps això :O) Un temps especial per les dues que a més no deixa de ser màgic mai :O)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí