dimecres, 22 de desembre de 2010

Galetes de Nadal

Quan fa fred no hi ha res millor que l'olor d'alguna llaminadura al forn.  Ummmm m'encanta fer galetes!!!
Per la primera 'fornada' de la temporada nadalenca ens hem cenyit als colors blanc i vermell i el resultat ens ha agradat molt: senzill, divertit i elegant :O)
La Júlia ha preparat el seu 'amic invisible' de l'escola i personalment m'ha encantat el seu gingerbread man. Aissss... si és que té un gust exquisit!


La glassa va quedar massa espessa per que hi vaig posar massa llimona. I després massa líquida per que hi vaig afegir massa aigua per arreglar-ho. Ja tenia les mànigues carregades i feia mandra  tornar enrera així que vaig tirar pel dret ...  Si hi hagués pensat amb una boquilla més petita la cosa hagués anat millor !

Tot i així, ho hem passat pipa! i ens encanta el resultat.
Versió ninot de neu amb barret, que li agrada a la Júlia,  i versió ninot de amb urelleres, que li agrada al Gerard :O)


Apa. La recepta ben senzilla:
Ingredients per la massa de les galetes:
  • 200 gr de sucre
  • 200 gr de mantega sense sal pomada
  • 2 ous grandets
  • 1 cullaradeta (mida café) de vainilla
  • 450 gr farina 
Ingredients per la glassa:
  • 2 clares d'ou pasteuritzades
  • 400 gr de sucre llustre tamissat
  • 1 i 1/2 cullaradeta de suc de llimona
  • Mànigues pastisseres i boquilla del 3 (millor fer servir també una més petita) o Biberons
  • Colorants alimentaris
  • Fideuets, boletes, confits i altres per a decorar.
Preparació de la massa:
Barrejar la mantega pomada amb el sucre fins que quedi una massa ben homogènia. Aleshores afegir un ou i quan s'hagi incorporat afegir l'altre. Barrejar i afegir la vainilla. Finalment anar afegint la farina a petites quantitats per tal que s'incorpori bé. Un cop quedi una massa tipus plastilina cal deixar-la reposar a la nevera, ben tapada, un parell d'hores. 

Treure la massa de la nevera agafar a trossos i estendre amb l'ajut d'un curró al damunt d'una superfície enfarinada i anar tallant i col·locant les galetes a la safata amb paper de cuina per coure.
Tenir a mà un parell de llistonets va molt bé per aconseguir el mateix gruix a tota la superfície.


Coure les galetes entre 10 i 12 minuts a 170º 
Deixar refredar completament tant si les anem a guardar per decorar en un altre moment com si les  guarnim a continuació. 

En qualsevol cas les galetes han de guardar-se en recipients hermètics. I estaràn en condicions òptimes 4 setmanes. Més enllà no ho aconsello perqué ja no seràn fresques.


Guarnir amb la glassa deliniant primer i inundant després (Fotos properament)
Els detalls del ninot de neu els he fet amb uns rotuladors comestibles, si no en teniu poden fer-se amb un pinzell ben prim i colorant.
BON NADAL !!!

5 comentaris:

  1. T'han quedat precioses!
    Bon Nadal i feliç 2011!

    ResponElimina
  2. ¡Que Monaaaas!
    Feliz Navidad

    Laura

    ResponElimina
  3. No fa gaire que he descobet el teu blog i he de dir que m'agrada molt tot el que fas.
    Gràcies

    Anna

    ResponElimina
  4. Gràcies Gemma i Feliç Any Nou per a tú i els teus.

    Hihihi Laura tu apoyo es incondicional. Mientras sea comestible y lleve azucar ... Guuuapa :O)

    Anna Gràcies per la visita i benvinguda :O)

    ResponElimina

Els teus comentaris i/o suggeriments són més que benvinguts.
Gràcies per passar per aquí