Per Sant Joan a més de la coca de llavaneres, una coca sense gluten i una de brioix (que no mereix menció) vaig improvisar una que pogués agradar la quitxalla. Súper fàcil de fer ha donat molt bon resultat! Va agradar nens i adults.
Ens cal: - 2 llàmines de Pasta de Full (per exemple la congelada La Cocinera)
- Farciment (Xocolata i Nata líquida)
- 50gr de clara d'ou per a muntar a punt de neu
- Sucre
- 2 grapats de Pinyons,
- Perles de xocolata o fideus de xocolata
- 200gr. xocolata per fondre (Nesltle Postres)
- 200gr crema de llet
En un casso escalfar la crema de llet al foc. De seguida que arrenqui el bull retirar del foc i afegir-hi la xocolata trossejada. Remanar fins que és desfaci completament i quedi una crema homogènia.
Si volem que el farcit quedi més suau, podem reduir la quantitat de xocolata.
Amb l'ajuda d'un curró estirar una làmina de pasta de full al damunt d'una superfície enfarinada. Posar-la sobre la plata amb paper de forn. Posar-hi el farcit deixant un marge de centimetre i mitg o dos al voltant.
Doblegar el marge per sobre del farcit i pintar aquest 'marc' amb ou (que fa de pegamento)
Amb l'ajuda del curro estirar també l'altra làmina de pasta de full. Col·locar-la cobrint la primera i retallar els margers sobrers.
Muntar a punt de neu 50gr de clares d’ou i escampar-les bé damunt la pasta de full. Amb l'ajuda del curro estirar també l'altra làmina de pasta de full. Col·locar-la cobrint la primera i retallar els margers sobrers.
Empolsinar amb sucre i posar-hi els pinyons i les perletes de xocolata.
Coure al forn preescalfat a 190º durant 30 minuts.
Facílissima i amb l'èxit assegurat entre els petits (i no tan petits, je je je...)
ResponEliminaSip :O) Fàcil i força bona!
ResponElimina