Quan fa fred no hi ha res millor que l'olor d'alguna llaminadura al forn. Ummmm m'encanta fer galetes!!!
Per la primera 'fornada' de la temporada nadalenca ens hem cenyit als colors blanc i vermell i el resultat ens ha agradat molt: senzill, divertit i elegant :O)
Per la primera 'fornada' de la temporada nadalenca ens hem cenyit als colors blanc i vermell i el resultat ens ha agradat molt: senzill, divertit i elegant :O)
La Júlia ha preparat el seu 'amic invisible' de l'escola i personalment m'ha encantat el seu gingerbread man. Aissss... si és que té un gust exquisit!
La glassa va quedar massa espessa per que hi vaig posar massa llimona. I després massa líquida per que hi vaig afegir massa aigua per arreglar-ho. Ja tenia les mànigues carregades i feia mandra tornar enrera així que vaig tirar pel dret ... Si hi hagués pensat amb una boquilla més petita la cosa hagués anat millor !
Versió ninot de neu amb barret, que li agrada a la Júlia, i versió ninot de amb urelleres, que li agrada al Gerard :O)
Apa. La recepta ben senzilla:
Ingredients per la massa de les galetes:
- 200 gr de sucre
- 200 gr de mantega sense sal pomada
- 2 ous grandets
- 1 cullaradeta (mida café) de vainilla
- 450 gr farina
- 2 clares d'ou pasteuritzades
- 400 gr de sucre llustre tamissat
- 1 i 1/2 cullaradeta de suc de llimona
- Mànigues pastisseres i boquilla del 3 (millor fer servir també una més petita) o Biberons
- Colorants alimentaris
- Fideuets, boletes, confits i altres per a decorar.
Barrejar la mantega pomada amb el sucre fins que quedi una massa ben homogènia. Aleshores afegir un ou i quan s'hagi incorporat afegir l'altre. Barrejar i afegir la vainilla. Finalment anar afegint la farina a petites quantitats per tal que s'incorpori bé. Un cop quedi una massa tipus plastilina cal deixar-la reposar a la nevera, ben tapada, un parell d'hores.
Treure la massa de la nevera agafar a trossos i estendre amb l'ajut d'un curró al damunt d'una superfície enfarinada i anar tallant i col·locant les galetes a la safata amb paper de cuina per coure.
Tenir a mà un parell de llistonets va molt bé per aconseguir el mateix gruix a tota la superfície.
Coure les galetes entre 10 i 12 minuts a 170º
Deixar refredar completament tant si les anem a guardar per decorar en un altre moment com si les guarnim a continuació.
Guarnir amb la glassa deliniant primer i inundant després (Fotos properament)
Els detalls del ninot de neu els he fet amb uns rotuladors comestibles, si no en teniu poden fer-se amb un pinzell ben prim i colorant.
BON NADAL !!!
T'han quedat precioses!
ResponEliminaBon Nadal i feliç 2011!
¡Que Monaaaas!
ResponEliminaFeliz Navidad
Laura
No fa gaire que he descobet el teu blog i he de dir que m'agrada molt tot el que fas.
ResponEliminaGràcies
Anna
Gràcies Gemma i Feliç Any Nou per a tú i els teus.
ResponEliminaHihihi Laura tu apoyo es incondicional. Mientras sea comestible y lleve azucar ... Guuuapa :O)
Anna Gràcies per la visita i benvinguda :O)
Que xules les galetes!!
ResponElimina