Uauu... aquest passtís de pastanaga és boníssim!! :0) Un dels pastíssos preferits de la Mama (la Mima) és el Carrot Cake i aquesta versió amb nous i un frosting de mascarpone queda insuperable...
El vaig preparar per la festa de final de curs a l'escola dels meus germans i va ser tot un èxit, així que el vaig tornar a fer per un dinar a la piscina amb la family.
La recepta és del súper cuiner anglès Jamie Oliver!! :0) M'encanta, li agrada tant cuinar, i ho fa d'una manera tan divertida. Va passar-se un any viatjant per tot el Mediterrani per aprendre a cuinar, passant per Itàlia, França, Catalunya...
Ingredients pel pastís
- 250 g de mantega a punt de pomada
- 250 g de sucre moreno
- 5 ous amb rovells i clares separades
- la ralladura i el suc d'una taronja
- 170 g de farina tamissada
- 1 cullaradeta de llevadura
- 100 g d'ametlles moltes
- 100 g de nous picades
- 1 cullaradeta de canyella molta
- 1 pessic de clau d'olor molt
- 1 pessic de nou moscada en pols
- 1/2 cullaradeta de gengibre molt
- 250 g de pastanaga crua, pelada i rallada gruixuda
- 1 pessic de sal
Ingredients pel glassejat de mascarpone
- 100 g de formatge mascarpone
- 200 g de formatge crema (phidadelphia)
- 85 g de sucre glass tamissat
- la ralladura i el suc d'una llimona
Procediment
Primer de tot hem de precalentar el forn a 180ºC. A continuació, hem de batre la mantega i el sucre fins que es torni una mescla esponjosa. Hi afegim els rovells d'ou un a un, i la ralladura i el suc de la taronja. Hi afegim la farina i el llevat tamissats, i desprès les ametlles moltes, les nous, les especies i la pastanaga rallada. A un bol a part, hem de batre les clares amb un pessic de sal fins que es quedin al punt de neu, i desprès l'afegim a la massa anterior remanant amb compte. Posem la massa resultant al motlle escollit ben engreixat, i l'enfornem durant 50 minuts fins que estigui daurat i hagi pujat. L'hem de deixar refredar durant 10 minuts al motlle, i 1 hora desmotllat a sobre d'una reixa. Per fer el glassejat hem de barrejar tots els ingredients fins que la massa sigui homogènia, i l'escampem generosament per sobre del passtís, acabem posant unes nous trossejades per sobre.
Primer de tot hem de precalentar el forn a 180ºC. A continuació, hem de batre la mantega i el sucre fins que es torni una mescla esponjosa. Hi afegim els rovells d'ou un a un, i la ralladura i el suc de la taronja. Hi afegim la farina i el llevat tamissats, i desprès les ametlles moltes, les nous, les especies i la pastanaga rallada. A un bol a part, hem de batre les clares amb un pessic de sal fins que es quedin al punt de neu, i desprès l'afegim a la massa anterior remanant amb compte. Posem la massa resultant al motlle escollit ben engreixat, i l'enfornem durant 50 minuts fins que estigui daurat i hagi pujat. L'hem de deixar refredar durant 10 minuts al motlle, i 1 hora desmotllat a sobre d'una reixa. Per fer el glassejat hem de barrejar tots els ingredients fins que la massa sigui homogènia, i l'escampem generosament per sobre del passtís, acabem posant unes nous trossejades per sobre.
Quan tasteu aquesta recepta, tot i que és una mica entretinguda paga l'ha pena. Tindreu ganes de tornar-la a fer, i no haurà passat ni una setmana i ja estareu a la cuina amb el davantal posat!! (com a mi hem va passar)
Júlia
Júlia